Hjernesagens Ærespris 2022 går til kommunernes hjerneskadekoordinatorer

Ulrik Wilbek. Foto af; Lone Brandt Petersen


Hjerneskadekoordinatorerne i kommunerne landet over har modtaget Hjernesagens Ærespris 2022. Dorte Søgård Henriksen er Jammerbugt Kommunes hjerneskadekoordinator. Hver dag gør hun en forskel for mennesker med hjerneskade tæt inde på livet. Hun guider, hjælper og støtter i det, der for mange tusinde danskere er en stor livskrise. 

Hjernesagen lægger i prisoverrækkelsen vægt på, at hjerneskadekoordinatorerne tilbyder netop det, man har allermest brug for i en meget sårbar position og udsat fase af livet. Nemlig et menneske som lytter og forsøger at hjælpe dig og din nærmeste videre i livet. Det gør hjerneskadekoordinatorerne til et enestående vigtigt bindeled – og det vil Hjernesagen gerne sige tak for. 

-- annonce ---


“Hjerneskadekoordinatoren er garant for et møde i øjenhøjde i en livsforandrende og kaotisk situation efter en hjerneskade. Samtidig tilbyder de en helt igennem uundværlig hjælp i en jungle af regler og uoverskuelig lovgivning for personer, der for manges vedkommende går fra at være helt uden kontakt med det sociale system til i en eller anden grad at være afhængig af offentlig støtte”, udtaler landsformand i Hjernesagen, Tue Byskov Bøtkjær.

Prisen blev overrakt til borgmester og formand for KL’s Socialudvalg, Ulrik Wilbek og fire repræsentanter for hjerneskadekoordinatorerne i kommunerne.

Læs mere om hjerneskadeindsatsen i Jammerbugt Kommune her: https://www.jammerbugt.dk/service-og-selvbetjening/borger/sundhed-tandpleje-sundhedspleje-m-v/sundhedstilbud/tilbud-til-voksne-og-aeldre/hjerneskade/