Historisk fremgang: Over 100.000 boliger solgt i 2020

Print Friendly, PDF & Email

RealMæglernes BoligBarometer / November (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at salget af boliger i november er steget med 22 procent i kæden ift. november 2019. Den gennemsnitlige fremgang i kæden i 2020 er 21 procent. – Det svarer nogenlunde til fremgangen på landsplan, hvor salget af boliger ser ud til at stige med 19 procent. Dermed når boligsalget i Danmark over 100.000 enheder i år (forventet 103.250), hvilket er historisk, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Boligsalget i Danmark bliver historisk i 2020. Det står allerede nu klart i salgsstatistikkerne. Efter et godt boligsalg i 2019 er det nemlig i år – mod forventning – på vej imod en stigning på 19 procent. Det viser salgstal fra Boligsiden.dk.


Det vil sige, at antallet af solgte boliger når over 100.000 stk. Det er det største antal solgte boliger på et år siden 1992, viser tal fra Danmarks Statistik.

Overraskende udvikling

En udvikling, der trods mere end 30 års erfaring fra ejendomsmæglerbranchen, overrasker Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne:

– Jeg havde ikke forudset det, og økonomerne havde da slet ikke. Da pandemien kom, og Danmark blev lukket ned, snakkede de både om faldende boligpriser og faldende boligsalg, men det er gået stik modsat. Efter marts og april var det som om, at danskerne havde haft tid til at tænke over tilværelsen, og der skulle realiseres noget kapital. Pengene skulle sikres i mursten. Resultatet er, at salget stiger, og det stiger endda så meget, at vi mangler boliger at sælge, fortæller han.

Alternative midler i brug

Alene hos RealMæglerne er boligsalget steget med 22 procent i november og gennemsnitligt 21 procent for hele året. Det har givet ejendomsmæglerne rundt i landet nok at se til:

– Det har betydet, at vi søger nye partnere for at kunne følge med, og derfor har taget lidt alternative midler i brug for at finde de rette kandidater til at åbne butikkerne. Det har samtidig betydet, at emnerne ikke får lov til at ligge ret længe, før de bliver solgt, og derfor kæmper vi hver dag for at finde nye, så vi kan følge med efterspørgslen, fortæller Preben Merrild Angelo.