Hilda Heick og Jakob Fauerby laver ged i årets julehit

Foto: Bax Lindhardt/Folkekirkens Nødhjælp
Print Friendly, PDF & Email

”Hvis en ged er alt, jeg får” skal sætte skub i gedesalget til gavn for verdens fattigste.

Ved første øjekast er de lidt et umage par.


Men 74-årige Hilda Heick og 43-årige Jakob Fauerby har mere til fælles, end de fleste forestiller sig.

De er begge vilde med dans. Sidste år vandt Jakob Fauerby TV 2’s populære dansekonkurrence, og i år har Hilda Heick taget seerne med storm i samme program.

Men de to entertainere er også frivillige ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, og så er de vilde med geder. Derfor er de gået sammen om at lave en julesang, der skal sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps julekampagne ’Giv en ged’.

I 2017 var Hilda Heick i Nepal med sin mand Keld Heick for at se, hvordan ’Giv en ged’-projekterne løfter familier ud af ekstrem fattigdom. I år var det Jakob Fauerby, der skulle af sted til Nepal. Men rejsen blev aflyst på grund af corona, og i stedet prøvede Fauerby at finde på andre tiltag, der kunne sætte fokus på verdens fattigste.

”Jeg tog i første omgang fat i Hilda for at høre, om vi skulle lave gedebanko rundt i landet. Men det var ikke muligt på grund af forsamlingsforbud. Så prøvede vi at planlægge en adventskalender med sjove udfordringer, men corona kom igen i vejen. Til sidst fandt vi på en julesang, som vi håber kan sætte skub i gedesalget, så verdens fattigste kan få hjælp til selvhjælp,” siger Jakob Fauerby.

Hilda Heick var straks med på idéen. Det er til trods for, at hun har rasende travlt med ’Vild med dans’.

”Jeg har set, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel for familier, som hver dag kæmper for overlevelse. Jeg var derfor rigtig glad, da Jakob ringede og spurgte, om jeg ville være med. Også selv om det betyder, at jeg skal sove lidt færre timer i den her tid. Det er det hele værd,” siger Hilda Heick.

På bare et par uger blev sangen ”Hvis en ged er alt, jeg får” skrevet og indsunget i et studie. Der blev endda også tid til at indspille en humoristisk musikvideo, der passer til sangens univers. Her danser Hilda Heick og Jakob Fauerby med en udklædningsged og tumler i den falske sne.

”Jeg tror hurtigt, folk kan se, at musikvideoen er lavet med et glimt i øjet, når der kommer en ged på et løbehjul forbi,” siger Hilda Heick.

Sangen “Hvis en ged er alt, jeg får” er skrevet af Mads Løkkegaard, Kasper Larsen og Jakob Fauerby – sunget af Hilda Heick og Jakob Fauerby.

Lyt til sangen her.

Se musikvideoen  her.

Hvad er ’Giv en ged’:
’Giv en ged’ er velgørenhedsgaver, der kan være livsændrende for fattige familier. Når du køber ’Giv en ged’-gaver, får du et gavekort som bevis på, at du har hjulpet en familie i et af verdens mest udsatte områder.

Vi sørger for, at familien ikke kun får en ged, men også undervisning i gedehold, og hvordan geden kan gøre størst gavn. Geden giver ikke kun mælk, kød og skind. Den giver også kid, som kan sælges på markedet, og gedelort, der kan bruges som gødning på markerne.

Giv en ged blev introduceret af Folkekirkens Nødhjælp for 14 år siden. Siden er gavekataloget vokset, og i dag sælger vi også kyllinger, klimafrø, skolebænke, træer, solcellelamper og meget andet.
Læs mere på givenged.dk