High five til Vilsbæk rideklub

Vilsbæk Ridecenter
Foto: Privat

Lørdag d. 24/4 og søndag d. 25/4 skulle en gruppe børn og unge fra Vilsbæk have været til stævne med både hest/pony og kæpheste. Da det desværre ikke blev muligt at deltage i stævnet pga. udbuddet af herpes blandt heste. For at give rideskole eleverne en god stævne oplevelse, som de havde set frem til, efter en tid med nedlukninger og restriktioner pga Covid-19, var rideunderviser Maria Iversen hurtig og fik med hjælp fra frivillige fra rideklubben stablet et lille klubstævne på benene med deltager rosetter fra Dansk Rideforbund, som rideklubben havde fået tilsendt, da de valgte at afholde stævnet

Rideklubben var så heldig, at Rema 1000 Brovst, Fakta Brovst og Spar Brovst ville sponsere drikke og mad, som kunne sælges i cafeteriet, sammen med hjemmebagt kage. Overskuddet fra stævnet skal gå til elevundervisningen og aktiviteter på Vilsbæk rideklub. Lyngmosens-rideudstyr stillede op med en fin bod med gode tilbud på en masse lækkerier til hest og rytter. Lyngmosens-rideudstyrs deltagelse var med til at skabe en god stemning på pladsen. 

-- annonce ---


Vejret var med alle, da der lørdag var kæphesten på programmet, der var samlet 18 starter fordelt på tre klasser i spring og tre klasser ponygames. Alle børn og kæpheste mødte friske og velforberedte op og alle børn og tilskuere havde en god dag. Klasserne var aldersopdelte og der blev uddelt en flot rød rosette til 1. pladen i hver klasse, derudover fik alle deltagere en flot deltager rosette fra Dansk Ride Forbund. Der var godt samvær på kryds og tværs af aldersgrupperne.

Vilsbæk Ridecenter
Foto: Privat

Søndag skulle de firbenede på banen. Dagen startede med action Parkour, hvor de 9 deltagere skulle gennem 7 forhindringer. Der skulle ride gennem to lille labyrint, gennem flagrende dækkener, flyttes flag og bolde, rides slalom og til sidst flyttes med kopper fra pind til pind inden målstregen.  Det var med at holde tungen lige i munden for at holde sig inden for bommene og ikke tabe noget, alle ryttere var koncentrerede og kom gennem forhindringerne. Der var en flot rød rosette til den hurtigste rytter og en blå rosette til anden hurtigste, og til alle deltagere var der en flot deltager rosette fra Dansk rideforbund. Placeringer blev udregnet fra samlet tid for alle forhindringer og fejl. 

Efter en times pause, hvor der var mulighed for at nyde en lækker forfriskning fra cafeteriet, var der tid til pony games. Til ponygames var der 4 hold til start, og der skulle gennemføres fire forhindringer. Der skulle flyttes med flag, rides slalom med stafet, flyttes kopper og bolde. Denne gang på tid, der var ingen hjælp, hvis en rytter tabte noget, måtte de af og samle op. Alle ryttere og heste/ponyer gjorde det flot, og alle gjorde deres bedste. Der blev kåret en vinder og en andenplads som fik rosetter, derudover var der igen deltager rosetter til alle. 

Stævnet blev sluttet af med to flotte præstationer i Pas De Deux, som er hold dressur. D to ryttere skulle ride dressurprogrammet LD2, den ene skulle ride programmet den ”rigtige” retning og den anden skulle ride det spejlvendt. Det var med at holde koncentrationen og holde øje med hinanden, så de fik redet de rigtige øvelser på samme tid og fik krydset hinanden. 

Der blev i weekenden selvfølgelig taget hensyn til Covid-19 situationen, hver rytter måtte have to tilskuere med og der var god pause mellem klasserne, således der var tid til at nyde en lille forfriskning inden, man måtte forlade rideskolen til fordel for de tilskuere. 

Vilsbæk Ridecenter
Foto: Privat

Vilsbæk siger tak til sponsorere, tilskuere, frivillige og alle deltagerne for en skøn dag, hvor der var smil, hygge, sjov, leg og koncentreret ridning. Og fra alle børn og unge en stor tak til Maria for få stævnet arrangeret.