Henrik Nielsen udstiller på Kunst ved Kysten Påskeudstillingen 2019

Værk af Henrik Nielsen
Print Friendly, PDF & Email

I påsken er der Kunst ved Kysten I Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand – Stedet ligger helt ned til havet, med strand og klitter lige udenfor døren. En af de 20 kunstnere er Henrik Nielsen…
.
Af Klaus Hansen

Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand danner i Påsken 2019 rammen for Kunst ved Kysten. Du vil kunne opleve 15-20 forskellige kunstnere, som hver med deres værker vil skabe en fantastisk udstilling.

Henrik Nielsen udstiller til påskeudstillingen 2019.
Henrik Nielsen er detaljens mester. De fleste af hans billeder er små, til gengæld er den kunstneriske udførelse stor. En gulkalket ejendom i Sønderøkse har i ca. 29 år dannet ramme om Henriks tilværelse som fuldtidskunstner, og det er i de nære omgivelser, han finder inspiration og motiver til sine mange små landskabsbilleder. 

Forstørret eller betragtet gennem en lup indeholder billederne en fantastisk detaljerigdom, og Henrik Nielsen vedkender sig et slægtskab med den engelske maler, Turner, hvis billeder han har oplevet på Tate Gallery i London.– Jeg ser mest billeder, der er reproduceret i bøger, og kun få har jeg oplevet i virkeligheden på museer i Wien og London. 

Men det er en stor oplevelse at komme helt tæt på værker af store kunstnere som Rembrandt, for dermed erfarer jeg, at billederne faktisk eksisterer i virkeligheden.

HELD, FLID OG TALENT.
Jeg er en meget heldig mand, for jeg kan selv forme min tilværelse og lave det, jeg har allermest lyst til.– Tidligere har jeg arbejdet på bl.a. Aalborg Værft, i skoven og på Fjerkræslagteriet. Men det var mere af nød end af lyst, for jeg vidste, at kunsten var mit rette element. 

– Kunst handler primært om godt håndværk tilsat et lille gran talent! Desværre er de færreste kunstnere gode købmænd, og de har brug for andre til at klare den side af sagen.

Som de fleste andre kunstnere sætter jeg pris på at arbejde alene, og jeg har heller aldrig søgt midler eller fået støtte til noget som helst. Hos os har vi indrettet os sådan, at mor går på arbejde, og far passer hjemmet, og når der en gang imellem bliver solgt et billede, er der fest.

LOKAL FORANKRING. Henrik er født og opvokset i Brovst og har det meste af sit liv boet i lokalsamfundet. 

– Her kender jeg alle, og alle kender mig, både som kunstner og som et menneske, de har kendt hele livet. Jeg udstiller også lokalt, bl.a. på Rakugalleriet og Politistationen i Pandrup, men jeg sætter også pris på at komme længere ud med mine billeder til folk, der ikke kender mig. 

– Selv om jeg holder mest af at være privat, indser jeg vigtigheden af, at andre ser mine ting, og selv om jeg altid har malet og tegnet, er det kun en snes år siden, jeg begyndte at deltage i censurerede udstillinger.
Denne tekst er uddrag af Grete Rolles tekst udgivet i Kulturbladet.dk 2013.

Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand ligger helt ned til havet med strand og klitter lige uden for døren, dette fantastiske sted danner den smukkeste ramme om kunst udstillingen, som første gang vises d. 18. april – 22. april 2019.

– Udstillingen er i perioden fra d. 18. april til d. 22. april 2019, der vil dagligt være åbent fra kl. 10-17. Ferniseringen er skærtorsdag kl. 10. Vi håber rigtig mange vil komme en tur forbi for at se udstillingen. I forbindelse med udstillingen kan besøgende også besøge Han Herred Havbådes værft, som ligger lige ved siden af, fortæller Tina Willumsen og Lillian P. Hansen og glæder sig til den første Kunst ved Kysten udstilling.

Entre
20,- kr. pr. voksen (fra 12 år)
Billetterne gælder alle dage også til værftet.

Du finder udstillingen her : Kunst ved Kysten Slettestrandvej 162 9690 Fjerritslev