Henrik Buchhave: Rent vand i hanen – Sådan skal det også blive ved med at være

Henrik Buchhave, Folketingskandidat for Venstre i Nordjylland


AF Henrik Buchhave
Folketingskandidat for Venstre i hele Nordjylland

Rent vand i hanen.
Her i vores del af verden, forventer vi at der kommer rent vand ud af hanen, når vi åbner for at få et glas. Sådan skal det også blive ved med at være.

-- annonce ---


Før i tiden var selv de klogeste sikker på, at jorden rensede for alt der blev hældt ud. Siden er vi blevet klogere, der findes desværre jævnligt kemikalier i de analyser der bliver taget. DN var ude i sidste uge med besked om, at halvdelen af de boringer der var analyseret, her var der pesticid rester.

Pesticider der ganske vist ikke har været brugt i landbruget, men der er vel begrundet frygt for, at det også kan ske engang. Resterne er heldigvis lange under de grænseværdier, der er blevet sat, men jeg synes ikke stofferneskal være der.

Formanden for Danske Vandværker har orienteret mig om et forslag, at der kan oprettes ”grundvandsparker”. En model som allerede er indfør i nogle af vores nabolande. Vandindvindingsområder, der hverken dyrkes eller bruges til boliger. Netop for at beskytte grundvandet mod uønskede stoffer. Jeg kender ikke modellen helt i detaljen, men jeg vil gerne være med til at arbejde for, at vi fortsat kan pumpe rent vand op fra vores undergrund. 

Skal vandværkerne have mulighed for at oprette disse parker, skal de berørte grundejere tages med på råd, og kompenseres for tab af værdier.

Vandværkerne skal have muligheden for at kunne opkøbe arealerne og sådan noget kan ikke ske uden politisk medhjælp.

1 KOMMENTAR

  1. Synes måske det er på tide politikerne så samarbejder med vandværkerne om mulig beliggenhed og opkøb af vigtige jordlodder til fremtidens vandværk så jordsalg fra kommune ikke skal ud i offentlig salg, vandværket kan jo kun bruge jorden i nærheden af værket og vandet i undergrunden, marker der ikke været dyrket er jo ikke ligefrem noget vi frit kan vælge mellem

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn