Hemmelig lagret Bunker Rom kom i dag frem i dagens lys

Skotlander Bunker Rum
Lindhardt og Anders Skotlander bærer her den første tønde ud af bunkeren. Foto: Jammerbugtposten.dk

Hemmelig lagret Bunker Rom kom i dag frem i dagens lys

Èn af de to bunkere, som ligger ved Ryå Mejeri, har gennem de sidste seks år været brugt af Skotlander til lagring af rom. I dag kunne indehaver af Skotlander Titte og Anders Skotlander, sammen med mejeristen og ejeren af bunkeren N.H Lindhardt, præsentere produktet, der er modnet i den hemmelige bunker i Jammerbugt Kommune. 

-- annonce ---
  • Det er en stor dag for Skotlander, hvor vi endelig kan klarmelde vores nyeste produkt, Skotlander Bunker Rom, her direkte fra bunkeren ved Ryå Mejeri, hvor tønderne har lagret de sidste seks år. Vi har løbende smagt smag på produktet og nu er vi klar til at sende 1275 flasker Skotlander Bunker Rom i handelen, fortæller Anders Skotlander.

Skotlander Bunker Rom – blød, mild og smager godt

Der er stor interesse for den nye rom hos Skotlander. Ca. halvdelen af flaskerne er allerede bestilt og betalt inden flaskerne er frigivet til salg. Du skal med andre ord være hurtig, hvis du skal have fingrene i det nye nordjyske Skotlander Rom. Skotlander sælger denne rom i deres webshop, udvalgte vinbutikker og på Ryå Mejeri.

Ifølge mejeristen var der ingen tvivl om at hjælpe Titte og Anders, da de for seks år siden kontaktede ham, for muligheden for at benytte bunkeren i hans baghave til lagring af rom.

  • Vi vendelboer må jo hjælpe hinanden og når det så smager godt samtidigt, er det jo bare herligt, fortæller Lindhardt og dufter til den nyåbnede tønde, inden at han fortsætter:
  • Det har været spændende at smage og følge udviklingen af produktet, og jeg må sige, at det er blevet rigtig godt med en dejlig blød og mild smag.

42% alkohol, lav fordampning og dansk produceret

Bunkeren skulle, inden lagringen kunne starte, igennem en større godkendelse af både fødevarestyrelse, skat og beredskabsstyrelsen. Alt blev godkendt, og det viser sig, at bunkeren er helt perfekt til lagring af Skotlander.

  • Rummet i bunkeren har en høj fugtighed, stort set samme temperatur hele året og så har vi gennem perioden oplevet en fordampning på blot 4 %, fortæller Anders Skotlander og nikker tilfreds. 
  • Vi har til denne lagring benyttet tønder, der tidligere har indeholdt sherry, og med de gode forhold i bunkeren har vi fået, synes vi i hvert fald selv, en helt fantastisk Skotlander Bunker Rom.

Et antal af Skotlander Bunker Rom er designet i en specialudgave og bærer navnet Mejeristens Bunker Rom. Mejeristen vil bruge den i forskellige sammenhænge bl.a. vil det være muligt at få en smagsprøve til Isens dag, som i år er den 10. juni 2023. 

LÆS OGSÅ: Skotlander i Pandrup har åbnet fysisk butik med smagerum

Hør Anders Skotlander fortælle om Skotlander Bunker Rom: