Havnefruen gæster Saltum og inviterer indenfor

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Havnefruen gæster Saltum og inviterer indenfor

Den Gamle Kro i Egnssamlingen i Saltum får en spændende gæst i den kommende måned. Børnehavebørn og skoleelever får lov at hilse på hende. Men alle andre inviteres også indenfor til fire eventyrlige arrangementer.

Helle Maj Clement Lund, daglig leder af Kulturhuset ”Havnefruen”, flytter i en måned ind i Den Gamle Kro i Egnssamlingen i Saltum, hvor børn fra Vester Hjermitslev Børnehave og Saltum Skole som en del af dagligdagen og undervisningen i april måned på skift får mulighed for en uge i selskab med karakteren ”Elsebeth Tidevand”, å-mænd, alfer, ellepiger, lygtemænd og andre mytiske figurer.

Foto: Jammerbugt Kommune

Havnefruen, der kalder sig et ”nomadisk kulturhus”, hører hjemme i Aalborg, men drager rundt i hele regionen med teater og oplevelser til børn, unge og børnefamilier. Visionen er at lave kulturtilbud, der samler familier, børn og unge gennem skabelse, udvikling og nærvær.

Lokale sagn og myter som omdrejningspunkt

På programmet i Saltum er vilde og fantasifulde fortællinger fra en tid, hvor det overnaturlige fyldte mere. Havnefruen har fået hjælp fra Egnssamlingen i Saltum til at få helt lokale sagn og myter med i fortællingerne og de oplevelser, børnene og deres familier kan opleve i løbet af april måned.

Udover forløbene til børnehave og skole, inviterer Havnefruen til fire åbne gratis familie-arrangementer. De finder steder påskelørdag d. 30. marts kl. 11-13 (Teaterforestillingen: “Foredrag med Elsebeth Tidevand” samt kreative aktiviteter), lørdag d. 6. april kl. 11.30-13.30 (Mytisk orienteringsløb for hele familien), torsdag d. 11. april kl.14.30-17.00 (Historiefortælling, krea og teselskab), tirsdag d. 16. april (Dans med bjergfolket – folkedans og aftensmad)

Foto: Jammerbugt Kommune

Havnefruens ophold i Egnssamlingen i Saltum er støttet af Spar Nord Fonden og KulturKANten. Projektet laves i samarbejde med BMMK – Børns Møde Med Kunst, Egnssamlingen i Saltum og Jammerbugt Kommune. Foreningslivet i Saltum støtter op og hjælper med blandt andet folkedans og orienteringsløb på Saltumstien.

Gratis aktiviteter for hele familien i Den gamle Kro, Egnssamlingen i Saltum

Påskelørdag d. 30. marts kl. 11-13

Kl. 11-11.30: Teaterforestillingen: “Foredrag med Elsebeth Tidevand”. Foredraget er for børn på 5-10 år og deres voksne.

”Kom til verdens måske kedeligste foredrag. Elsebeth fortæller om mytiske væsner og måske kan det være du møder en næsten vaskeægte åmand.”

11.45-13: Kreative aktiviteter for familierne. Aktiviteterne bygger på forestillingens fortællinger.

Lørdag d. 6. april kl. 11.30-13.30

”Mytisk-dramatisk-orienteringsløb for hele familien”

Kom og oplev Saltumstiens forvandling til et mytisk landskab. I sendes afsted på en lille vandring, hvor I oplever sagn og myter få liv. Igennem vandringen vil I blive stillet opgaver. Der vil være let forplejning og vinderne af løbet får en lille præmie

Torsdag d. 11. april kl. 14.30-17

”Historiefortælling, krea og teselskab”

Eftermiddagsarrangement for hele familien. Kom og hør fortællinger om nogle af de mytiske væsner, som alle troede på engang. Om Ellepigen, åmanden, lygtemanden og mange flere. Mens der bliver fortalt, kan du nyde en kop te eller kaffe og spise et stykke kage. Der vil også være mulighed for at sidde og sysle med forskellige kreative udfoldelser.

Tirsdag d. 16. april kl. 16-18

”Dans med bjergfolket – folkedans og aftensmad”

Eftermiddagsarrangement for familier. Kom og hør om hvordan bjergfolkene holdt fester med dans og musik i deres høje. I bliver indbudt til at danse med, så vi kan lære den særlige folkedans, som de formentlig dansede i højene. Arrangementet slutter af ed gratis aftensmad til alle.

Alle aktiviteterne foregår i Den Gamle Kro, Egnssamlingen i Saltum, Faarupvej 3, 9493 Saltum.

Gratis, men bindende tilmelding her Havnefruen i Saltum | Jammerbugt Kommune (nemtilmeld.dk)