Havens hovedbrud: Hvordan bekæmper jeg dræbersnegle?

Arkivbillede

Havens hovedbrud: Det spørger haveejerne om i juli

Hvordan bekæmper jeg bladlus og dræbersnegle, kan jeg flytte stauder om sommeren, og hvorfor revner kirsebærrene? Haveselskabets rådgivning modtager hvert år tusindvis af spørgsmål fra landets haveejere. Louise Møller, der er Haveselskabets havefaglige rådgiver, giver her svar på nogle af de spørgsmål, der oftest bliver stillet i juli.

-- annonce ---

Hvordan bekæmper jeg dræbersnegle?

Der findes flere metoder, og det betaler sig at bruge flere af dem samtidig for at komme problemet til livs. Start tidligt på sæsonen, mens sneglene er små. Gå tur i haven hver aften og saml dem sammen i en spand og hæld kogende vand over eller klip dem over.

Vær ekstra opmærksom på æg og sneglekolonier i havens fugtige og skyggefulde hjørner og bekæmp dem sammen med dine naboer.

På højbede eller rundt om køkkenhaven kan der monteres sneglehegn, som sneglene har svært ved at passere, og er der mange snegle, kan det være en god idé at supplere med sneglekorn. Sneglegift er godkendt til økologisk brug og må gerne bruges, hvis man dyrker økologisk – sneglekorn består hovedsageligt af hvedemel og jern og er ikke farligt for børn eller hunde, katte og andre dyr.

Men vær opmærksom på, at alle snegle kan lide at spise det – også de gavnlige snegle i haven. Vil man gerne undgå at snegle med hus spiser giften, kan sneglekornene lægges under en flise, der er hævet ca. 1 cm – her kan dræbersneglene komme under, mens snegle med hus ikke kan komme ind.

Snegle elsker især hosta og georginer, så hvis man har mange dræbersnegle i haven, kan det være en idé enten at droppe de planter, eller at sætte sneglehegn omkring dem.

Flere havespørgsmål?

Er du også blevet glad for at gå i haven, men har mange havespørgsmål? Så kom med og dyrk haveglæden i godt selskab. Haveselskabet er en nonprofit forening af 30.000 haveejere. Vi er lige så forskellige som vores haver – men haveglæden, den deler vi. Læs mere og få måske svar på flere af dine havespørgsmål på haveselskabet.dk. Haveselskabet udgiver medlemsmagasinet HAVEN, der udsendes 10 gange om året til alle medlemmer.