Har du besøgt Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum?

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Har du besøgt Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum?

Vinterferien er i fuld gang i Jammerbugt, og det er tid til at nyde lidt kvalitetstid med familie og venner. Uanset om du foretrækker at tilbringe tid indendørs eller udenfor, er der masser af muligheder for at gøre vinterferien mindeværdig.

Uanset om du er interesseret i arkitektur, kunst, krigshistorie eller kulturelle traditioner, er der ofte mange historiske seværdigheder at udforske i ens lokalområde. Så tag familien med og gå på opdagelse i lokalhistoriens verden i løbet af vinterferien!

Har du f.eks. besøgt Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Du finder Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum på Østergade 1 i Fjerritslev.

Her kan du se Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri, hvor der er masser og sjæl og charme i den bygning, som i dag er indrettet til egnsmuseum.

Midt i Fjerritslev med bryggekedler, gærkar og øltønder, der er over 100 år gamle.

Bryggeriet blev grundlagt i 1897 af Peder Kjeldgaard, en husmandsøn fra Manstrup, født 1859. Byggeriet, der blev udført af lokale håndværksmestre, er et svendestykke, hvor hver pind er hugget ud i hånden i pommersk fyr.

Fra 1897 til 1968 har man brygget tusinder af liter hvidtøl på stedet. Da ølproduktionen var på sit højeste i 1914, blev der produceret 143.000 liter. I perioden 1885 til 1903 tappede man bajersk øl for Ny Carlsberg. Øllet blev hentet i Aggersund i halvtønder og transporteret af limfjordsdampere.

Foto: Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Da Peder Kjeldgaard gik bort i 1919, blev den daglige drift overtaget af hans hustru og siden hen af datteren Kirsten Kathrine Kjeldgaard. Sidstnævnte åbnede i 1964 et egnsmuseum på de tidligere maltlofter, hvor der i dag findes omkring 3000 enheder, der spænder over alt fra sadelmagerens værktøj til fine, gamle kvindedragter, hvoraf de ældste er fra 1800-tallet.

Kilde: visitjammerbugten.dk

I vinterferien er museet åbent mandag og torsdag kl. 11-14
Der er arrangeret museumsløb for børnefamilier, hvor man ved brug af sin telefon løser forskellige opgaver. Der trækkes lod om præmie blandt deltagerne