Handy kort over cykel-, mountainbike-, ride-, vandre- og kørestolsruter

Arkivbillede.
Print Friendly, PDF & Email

I samarbejde med Naturstyrelsen har Jammerbugt Kommune netop udgivet et handy oversigtskort over outdoor-faciliteter i Jammerbugt Kommune. Kortet giver et godt overblik, hvis du som borger eller gæst er interesseret i at bevæge dig ud i naturen.

Kortet viser samtlige cykel-, mountainbike-, ride-, vandre- og kørestolsruter i Jammerbugt Kommune. Udover info om sti-nettet i de mange klitplantager med forskellige rutelængder og udsigtspunkter er der også afmærkning af overnatningssteder, restauranter, indkøbsmuligheder, shelters, madpakkehuse, skovlegepladser, minigolfbaner og toiletter.

I forbindelse med arbejdet har mange besøgsteder i naturen samtidig fået tildelt en adresse, så det nu er lettere for gæster at finde hen til ruternes startsteder.

”Vi har valgt at hjælpe dette projekt på vej, da vores oplevelse er at borgere og gæster her i kommunen kan have svært ved at navigere i alle de tilbud og oplevelser, som vi har i naturen”, siger Jens Chr. Golding, formand for Jammerbugt Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Interessen er stor for oplevelser i naturen

Naturen er Jammerbugtens stærkeste varemærke, når der skal tiltrækkes turister. Der er rigtig mange muligheder for at dyrke outdoorlivet i Jammerbugten, og interessen for oplevelserne i naturen er stor.

”Det er jo et positivt problem, at vi har så mange gode tilbud, men det kan derfor også være svært for især gæster, at finde frem til dem. De store attraktioner og oplevelser skal gæsterne nok finde frem til, men med outdoorkortet får vi synliggjort de mange mindre oplevelser, som der også findes. En tendens er, at mange kører ud af området, for at få oplevelser i stedet for at bruge dem, der findes lige udenfor døren, og det tror vi skyldes manglende synliggørelse af mulighederne. Et oversigtskort som dette kan derfor give det fornødne overblik, sikre gæsterne en større kvalitetsoplevelse i Jammerbugten og gøre naturen let tilgængelig for alle brugergrupper”, forklarer Jens Chr. Golding.

Selvom vi befinder os i en tid, hvor alt skal digitaliseres, så har Jammerbugt Kommune alligevel valgt at tilbyde trykte kort.

”De trykte kort er populære. Det kan vi blandt andet se med Sti100 kortene (Blokhus-Løkken), som bliver revet væk. Det er især de ældre brugergrupper, der sætter pris på at have et fysisk kort i hånden, når de skal ud i naturen, og det vil vi gerne understøtte. Det ene udelukker ikke det andet. Vi skal være på alle platforme”, fastslår Jens Chr. Golding.

Outdoor-kortet sælges for 5 kr. på turistbureuaet i Blokhus og på turistinfostederne på bibliotekerne i Fjerritslev og Brovst. Alternativt kan kortet hentes gratis i en onlineversion via VisitJammerbugtens hjemmeside under temaet Aktiv i naturen.

Link til digitalt kort