Handicapprisen uddelt to gange i Jammerbugt Kommune 

Inger Marie Kronborg modtog Handicapprisen 2022 for sit utrættelige arbejde blandt andet for at skabe gode forhold for mennesker med handicap på Feriecenter Slettestrand.

Handicapprisen uddelt to gange 

Efter en corona-udskydelse var der modtagere for både 2021 og 2022, da Handicaprådet i Jammerbugt Kommune forleden uddelte Handicapprisen

-- annonce ---

I forbindelse med festaften på Feriecenter Slettestrand d. 10. maj 2023, blev Handicapprisen 2021 og 2022 uddelt. Med prisen ønsker Handicaprådet hvert år at anerkende en særlig indsats blandt mange, der bliver gjort for, at borgere med forskellige udfordringer kan mestre eget liv.

For Handicaprådet er det afgørende at hædre en indsats, der har gjort en forskel for at øge livskvaliteten hos mennesker med et handicap.

En utrættelig ildsjæl på Slettestrand

Handicapprisen 2022 gik til Inger Marie Kronborg, som blev indstillet til prisen, fordi hun er en utrættelig ildsjæl, der i nu 23 år har arbejdet med at skabe rummelighed og tilgængelighed for mennesker med handicap, blandt andet i forbindelse med Feriecenter Slettestrand, som i meget høj grad tilbyder handicaptilgængelighed. Udover de fysiske rammer på stedet, står Inger Marie også som fornem repræsentant for sit eget menneskelige og faglige nøglebegreb: ”rummelighed”.  

Inger Marie beskrives som en person, der omfavner alle mennesker med en særlig opmærksomhed i forhold til sine gæster og venner med handicap. Inger Marie beskrives som en person, der er med ”overalt” – hun organiserer, snakker og hjælper med arrangementer som eksempelvis hestevognsture, pandekagehygge, musik- og danseaftener samt trækture på hesteryg. 

Inger Marie har desuden været en af initiativtagerne bag Strandstien i Slettestrand og kørestolsruten omkring Slette-å, ligesom Feriecenter Slettestrand tilbyder et af Danmarks største og mest tilgængelige varmtvandsbassiner. 

Claus Ræbild Jensen modtog Handicaprisen 2021 på vegne af Klinik for Fysioterapi i Pandrup

Tilpasset fysioterapi og god stemning

Prisen for 2021 gik til Klinik for Fysioterapi, Cannerslundsvej i Pandrup, hvilket allerede blev offentliggjort 3. december 2021. Selve uddelingen af prisen har været udskudt, men den er nu uddelt. Klinik for fysioterapi, Cannerslundvej i Pandrup er blevet indstillet til prisen, fordi brugerne oplever en nærværende indsats og forståelse for mennesker med forskellige handicap. 

Brugerne oplever, at de bliver mødt med stor forståelse og får en individuel tilpasset træning. Der er et bredt spektrum af tilbud for træning. Hver behandler har sit område, som de hver især er meget stærke og engageret i. Stemningen på klinikken er altid venlig og med et glimt i øjet, og de sparer ikke på grin, smil og det gode humør.

Klinikken har gennem mange år ydet en kæmpe indsats på handicapområdet, hvor der er fokus på hele mennesket, både på den fysiske situation, men ikke mindst på den psykiske del. De pårørende giver i indstillingerne også udtryk for, at de føler sig trygge ved den professionelle behandling, som deres handicappede pårørende får.

Handicapprisen består af 5.000 kr., en lille gave og et diplom.

Der har i forbindelse med uddelingen været indrykket annonce i lokalaviserne og på de digitale medier, hvor alle har kunnet komme med forslag til hvem, der skulle have prisen for 2021 og 2022.

LÆS OGSÅ: Ole Stavad: Vi tør tro på fremtiden 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn