Håndværkerfradraget kan redde arbejdspladser

Henrik Krogh Holm, Dansk Byggeri Nordjylland. Foto: Ricky John Molloy.
Print Friendly, PDF & Email

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik

Hele Danmark er ramt af corona på den ene eller anden måde. I byggebranchen, som jeg repræsenterer, oplever både større og mindre virksomheder, at kunder enten udskyder eller aflyser ordrer, og nye ordrer er der ikke mange af. Nogle har holdt skindet på næsen ved hjælp af hjemsendelse eller lønkompensation, mens andre har sagt farvel til medarbejdere, de ikke længere hverken kunne holde i arbejde eller lønne. Jeg vil derfor gerne komme med en direkte opfordring.


Kære lokale folketingspolitikere i Nordjylland, hvis I vil være med til at redde arbejdspladser, så er det nu, I skal sørge for, at der bliver taget initiativer, som virker. Hjælpepakker kan ikke holde liv i virksomhederne i al evighed, og det er nødvendigt, at vi får sat gang i hjulene igen. For intet kommer som bekendt af ingenting – bortset fra lommeuld, og det redder ikke mange arbejdspladser.

Håndværkerfradraget har under den seneste økonomiske krise reddet både arbejdsplaser og lærepladser hos mange små og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Ved at gøre ordningen endnu mere attraktiv, vil den i endnu større omfang kunne sætte gang i hjulene i både byggeriet, men også alle andre brancher, der leverer alt fra toiletpapir, frokostordninger og byggematerialer til håndværkerne.

Forhøj fradraget til 25.000 kr. per person og gør det muligt at få fradrag for alle typer håndværksarbejde. Og ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, vil vi for alvor kunne få gang i hjulene på det private marked. Det er nu, vores lokale folketingspolitikere skal træde i karakter og arbejde for at få os bedst mulig ud på den anden side af coronakrisen.