Håndsrækning til fejringen af kloge kongelige ord ved Grønnestrand for 200 år siden

Jens Sørensen fra Fjerritslev Borgerforeningen modtog de 10.000 kroner fra Martin Kastrup, bureauchef hos Sol og Strand i Klitmøller, foran mindesøjlen ved Grønnestrand. Foto: Sol og Strand Klitmøller
Print Friendly, PDF & Email

Håndsrækning til fejringen af kloge kongelige ord ved Grønnestrand for 200 år siden

Sol og Strand er blandt de mange, der bakker op om festlighederne i anledning af 200-års jubilæet

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når det skal fejres, at Kong Frederiks den sjette den 21. juni 1824 spontant udbrød: “Dette øde sted er den smukkeste plet i mit rige”, da han red forbi det forblæste område ved Slettestrand og Grønnestrand.

Til minde om besøget rejste den lokale herremand på Aagaard, Johan Casper de Mylius, sidenhen den mindesøjle, der den dag i dag står ved Grønnestrand.

Festivitassen i anledning af 200-års jubilæet for kongens kloge ord strækker sig over en uge med start søndag den 16. juni og slut lørdag den 22. juni.

Mange foreninger har trukket et stor læs i forbindelse med fejringen og været med til at skaffe sponsorer, så den storstilede fejring kunne lade sig gøre. Blandt de mange, der har givet en håndsrækning, er Sol og Strand i Klitmøller, som overrakte en check på 10.000 kr. til Jens Sørensen fra Fjerritslev Borgerforening.

-Vi er glade for, at vi har kunnet bidrage til fejringen af de kloge og smukke ord. Og vi kan kun bakke op om det, kongen dengang sagde. Grønnestrand og Slettestrand er pragtfulde steder, siger Martin Kanstrup, der er leder af Sol og Strands lokalbureau i Klitmøller, som står for udlejningen af en del sommerhuse i området.

Jens Sørensen fra Fjerritslev Borgerforening er glad for håndsrækningen fra Sol og Strand.

-Uden opbakning fra virksomheder som Sol og Strand kunne det ikke lade sig gøre at markere de kongelige ord på en måde, som vi mener er passende, siger han.

Den Lokale Håndsrækning har eksisteret siden 2019, hvor der årligt er blevet uddelt 1 mio. kr. til lokale projekter i de 27 sommerhusområder, hvor Sol og Strand har lokale bureauer.  Der uddeleles op til 50.000 kroner pr. bureau om året, og pengene fordeles af bureauerne selv.

Sol og Strand ønsker gennem håndsrækningen at honorere foreninger og ildsjæle, der har idéer til et projekt eller en oplevelse, som er med til at gøre feriedestinationen endnu mere attraktiv.