Guide: Værd at vide om synshaller

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Er du bilejer? Så vil du uundgåeligt opleve, at din bil på et eller andet tidspunkt skal til syn. Når din bil skal synes er det formentligt i den højeste interesse, at din bil består synet uden de store problemer, så du ikke skal ud og investere i nye dele til bilen. I denne forbindelse, er der stor forskel på de forskellige synshaller i forhold til, hvor mange biler der består synet.

Hvis du godt kunne tænke dig at blive meget klogere på, hvad du bør vide omkring synshaller, så kan det være en god idé, hvis du læser med i denne guide. Her vil du modtage en række tips og gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge en synshal. Skulle du efterfølgende sidde tilbage med yderligere spørgsmål, kan du blive meget klogere på Tjekbil.

Hvad er en synshal?

Måske sidder du nu og undrer dig over, hvad en synshal er, hvortil svaret er ganske simpelt. En synshal er et sted, hvor bilen synes, så der sørges for, at din bil opfylder diverse lovmæssige krav i forhold til, hvilken stand bilen samt bilens enkelte dele bør være i. Skulle det ske, at din bil ikke består synet, kan det vise sig, at det bliver en bekostelig affære. Dog afhænger dette ganske vist af, hvad der er galt med bilen. Er der eksempelvis en mindre skade på en lygte, vil det formentligt ikke være lige så dyrt, som hvis en vital del fra motoren er skadet.

Helt overordnet er det derfor i de flestes interesse, at de finder en synshal, hvor chancen for at bestå et syn er størst. Dette kan du blive meget klogere på i nedenstående afsnit.

Forskel på højeste og laveste dumpeprocent
Som skrevet ser man ofte, at der er stor forskel på de forskellige synshaller, når der skal måles, hvor mange biler der består synet. Til at toppe listen over de synshaller, hvor godkendelsesprocenten er højest, finder vi Bilsyn Plus fra Risskov samt Pava Bilsyn Farum ApS. De begge ligger nemlig med en godkendelsesprocent på 95 %. Kigger man omvendt efter de synshaller, hvor dumpeprocenten er lavest, finder man Næstved Bilsyn, som har en godkendelsesprocent på 61 %.

Det er altså tydeligt, at der er en enorm forskel på, hvor mange biler der bliver godkendt, når de er til syn. Dette siger selvfølgelig en del, men dog er det også vigtigt, at der skabes nuanceret billede af ovenstående. Når der tales om, hvor mange biler der består synet rundt omkring i det ganske land, er det vigtigt at gøre klart, at der spiller enorm mange forskellige variable ind i forhold til, hvor mange som består. Derfor betyder det ikke nødvendigvis, at du har 30 % større chance for, at din bil bliver godkendt i Risskov sammenlignet med Næstved. Dette er altså vigtigt at have med i baghovedet, når du skal vælge synshal.

Sådan vælger du en god synshal
Nu sidder du sikkert og spekulerer over, hvordan du på bedste vis vælger en synshal, som imødekommer dine samt din bils behov bedst muligt. Her er ganske vist tale om et spørgsmål, hvor der ikke findes ét entydigt svar. Dog er der visse pejlemærker, som vi anbefaler dig, at du følger, så du forhåbentligt kan vælge en passende synshal, som du er tilfreds med.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke uden videre blot vælger den synshal, hvor godkendelsesprocenten er lavest. Det er nemlig vigtigt, at du er kvalitetsbevidst og tænker over, at bilen ikke skal godkendes for enhver pris. Er bilen ikke i retfærdig stand, vil det nemlig ikke være ansvarligt, hvis den går igennem et syn. Omvendt skal du selvfølgelig forsøge at vælge en synshal, hvor chancerne for, at din bil på retfærdig vis godkendes, er gode.

Du kan på forskellige steder på internettet søge på de enkelte synshaller, som befinder sig nær dig. Herved kan du læse om dem, hvor du kan få en vurdering af, hvor gode chancer der er for at blive godkendt, samt hvor kvalitetsbevidst en synshal, der er tale om.

Helt ideelt vil det være, hvis du kan finde en gylden mellemvej, hvor der er en god kombination af kvalitet samt en høj godkendelsesprocent.