Gratis sommeraktiviteter for børn og unge i sommerferien

Arkivbillede Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Børn og unge i Jammerbugt Kommune kan nu se frem til en masse spændende, sjove og lærerige sommeraktiviteter i uge 28-32.

Regeringen og et flertal af Folketinget har d. 9. juni 2020 indgået en aftale om at afsætte 200 mio. kr. til sommeraktiviteter i 2020 for børn og unge i alderen 6 til 17 år. Midlerne deles mellem landets 98 kommuner. I alt har Jammerbugt Kommune fået tildelt 1,4 mio. kr. til afvikling af sommeraktiviteter.


Sommeraktivitetsforløbene skal have til formål:

  1. at bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen.
  2. at understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber samt understøtte deres interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

I aftalegrundlaget står der endvidere, at sommeraktivitetsforløbene kan kombinere elementer af faglige undervisningsaktiviteter med et fokus indenfor folkeskolens fag med elementer, der fokuserer på kultur-, idræts- og fritidslivet. I Jammerbugt Kommune er midlerne ligeligt fordelt mellem Børne- og Familieforvaltningen og Vækst- og Udviklingsforvaltningen.

”I Jammerbugt Kommune har vi valgt at dele midlerne ligeligt mellem de to udvalgsområder – Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget og Børne- og Familieudvalget. På den måde understøtter vi både det faglige formål og de sociale- og trivselsmæssige formål. Samarbejdet mellem de to forvaltninger har fungeret rigtigt godt, og vi er endt med et indholdsrigt sommerkatalog til børn og unge.”, fortæller Formand for Børne- og Familieudvalget, Ulla Flintholm.

I Vækst- og Udviklingsforvaltningen har man oplevet en overvældende interesse fra foreningerne om at lave sommeraktiviteter for målgruppen. I alt udbyder 22 forskellige aktører sommeraktiviteter rundt i det meste af Jammerbugt Kommune. Der vil være mulighed for en transportordning for de børn og unge, som ikke har mulighed for at blive transporteret til og fra aktiviteterne af fx forældrene. 

”Det er utroligt at opleve så stor en opbakning fra lokale aktører til afvikling af sommeraktiviteter for børn og unge. Sommerprogrammet vidner om vores mangfoldige og initiativrige foreningsliv i kommunen. Jeg håber, at mange børn og unge ser en mulighed for at komme ud og opleve fællesskabet – måske endda prøve kræfter med noget som man ikke har prøvet før. Der vil være noget for enhver smag, om man så er til skateraktiviteter, drama- og dansecamps, motionsløb, boldspil eller outdooroplevelser.”, fortæller Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen.

Alle sommeraktiviteter kan ses på www.kulturblad.dk, hvor det også er muligt at finde mere informationer om aktiviteterne herunder også info om tilmelding.

Arkivbillede Foto: Jammerbugt Kommune

Faktaboks:

145 unikke sommeraktiviteter og 9 tre-dagscamps fordelt på 16 foreningerne, to biografer, to skaterparker, en dyrefarm og Kulturskolen i uge 28-32.

Prøv kræfter med outdoor, ridning, musik, drama, badminton, fodbold, gymnastik, svømning, e-sport, særforestillinger, madværksted, motionsløb, skateraktiviteter og meget, meget mere.

Transportordning til de, der måtte have brug for det.