Gør noget godt – betal for skovrejsning

Print Friendly, PDF & Email

Gør noget godt – betal for skovrejsning

Når det er ret skidt, at regnskove futtes af, skyldes det dels tabet af biodiversitet, dels at indfødte i skovene fortrænges, og dels at det sætter en masse CO2 i omløb. Træer optager nemlig CO2 fra den omgivende luft under fotosyntesen. Under alle omstændigheder ville det CO2 blive frigivet igen ved træets død, men hvis bare mennesker levner plads til, at nye træer kunne springe frem, går det nok. 

Er der plads til nye træer?

Problemet er, at grønne områder fjernes for at kunne give plads til landbrug eller bygninger, hvilket gør indhug i den mængde plads, der er for nyt grønt at gro på. Er der ikke plads nok til nyt grønt til at optage CO2 fra det gamle, ender du med en overvægt af CO2 i atmosfæren. Er der noget, simple privatpersoner eller firmaer kan gøre for at give det grønne en chance? Ja, fx at plante skov lokalt.

Hvorfor give penge til at plante skov?

Plantning af skov kan ske ved at give penge til et firma inden for skovrejsning, der udvælger jord, hvor det kunne give mening at plante nåle- eller løvtræer. Og så planter de selvfølgelig nogle træer i arealet, som de også står for at renholde og pleje. På den måde kan alle bidrage til, at nye træer får lov at se dagens lys, som kan trække til sig og opbevare i hvert fald lille en brøkdel af luftens CO2.

Få adgang til grønne arealer som klimaskovejer

Har du et firma, kan du overveje at gøre det til klimaskovejer, da dette betyder, at firmaet også får mulighed for at bruge det beplantede område til alt lige fra rekreative aktiviteter som teambuilding til møder med erhvervskunder eller forretningspartnere. Hvad end du er et individ, som vil gøre noget godt for miljøet, eller du har et firma med visse ESG-ambitioner, så overvej plantning af skov.