Godt 600.000 kr. til nordjyske projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne

Print Friendly, PDF & Email

To lokale projekter fra Thisted og Vesthimmerland får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

Projekter, som får støtte, i Region Nordjylland:

  • ”Unge i boksen. Kommunevalg i Thy 2021”. Projektet skal styrke og fremtidssikre lokaldemokratiet i Thy ved at flytte unge ”ind i boksen” og motivere dem til øget politisk og lokalt engagement. Målet er at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2021. På længere sig vil projektet også skabe et langtidsholdbart og rummeligt fællesskab, der får integreret de unge i nærdemokratiet. Projektet har fået tilsagn om støtte på 421.792,10 kr.
  • ”Kultur og Natur – Outdoor Hobro”. Formålet med projektet er at få etableret et samarbejde mellem outdoor- og kulturaktører, så de traditionelle produkter og koncepter for outdoor kan udvides og gentænkes med kulturaktiviteter. Projektet har fået tilsagn om støtte på 152.288,40 kr.

I alt var der 138 ansøgere til Landdistriktspuljen, hvor 36 projekter i hele landet har fået støtte på 8,2 millioner kroner.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af øsamfundene.”

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.