Gode tips til at spare penge i hverdagen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Gode tips til at spare penge i hverdagen

Hvad der er sparet, er tjent. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og det er så sandt, som det er sagt. Hvis du har et ønske om at få råd til en lækker rejse, en ny bil eller noget helt tredje, så kræver det at du sparer op. Vi vil her komme med 3 tips, som du måske ikke lige har tænkt over, til hvordan du kan spare flere penge, og få råd til det, du drømmer om.

Spar penge på vand

Spar penge i hjemmet ved at tænke mere over dit vandforbrug. Der kan faktisk være mange penge at spare, hvis man er lidt mere bevidst om, hvordan og hvor meget vand man bruger. En god idé kan fx være at stille en alarm på 5 minutter når man er i bad. Det lyder måske ikke af meget, men for langt de fleste er det rigeligt. Og lange bade er dyrere end man lige regner med. 

Du kan også minimere dit vandforbrug ved at skifte dine gamle vandhaner og din bruser ud med vandbesparende haner.

Brug mindre strøm

Det er ikke kun dit vandforbrug du med fordel kan sænke – det er også dit el-forbrug. Tænk over hvordan du bruger strøm i løbet af dagen og skift fx gamle glødepærer ud med LED-pærer og sluk for alle standby-lamper når du ikke bruger apparatet. 

Du kan også spare mange penge ved at skifte til et billigere el-selskab. Se mere her om det.

Køb brugt og få mere for pengene

Der kan være enormt mange penge at spare ved at købe brugt. Det gælder alt fra møbler til tøj, cykler mm. Du kan enten besøge din lokale genbrugsbutik, hvor der med garanti er mange billige fund som bare venter på dig, eller du kan undersøge forskellige online markedspladser, inden du køber noget fra ny og betaler fuld pris. Ofte er der mange penge at spare.