Gode råd til mere energivenlig belysning på arbejdspladsen

Arkivbillede


Indendørs erhvervslokaler er som oftest velbelyst. Det kræver en ordentlig belysning at udføre et stykke arbejde korrekt, særligt i de håndværksmæssige fag. Udover at gøre det nemmere at se, kan en effektiv belysning også øge koncentrationen hos kontoransatte. I detailhandlen er der ligeledes et behov for effektiv belysning. De fleste vil nok undre sig lidt, hvis de kommer ind i en dagligvarebutik som kun er halvt oplyst.

Det har dog den betydning at man i erhvervsejendomme ofte har et ret højt forbrug, hvad angår strøm til belysningen af lokalet. Mange har allerede udskiftet de gamle lysstofrør med moderne alternativer med LED. Denne proces er dog noget som tager tid, og ikke alle er klar over hvor meget de egentligt kan spare ved at udskifte eksisterende lamper og lys, med eks. LED. Ofte vil man som erhvervsdrivende, opleve en nedgang i strømforbruget til belysning på helt op til 70% ved at skifte til LED.

-- annonce ---

Anvend bevægelsessensorer for at mindske unødig belysning

Større erhvervsejendomme kan ofte have områder eller lokaler, som er fuldt belyst, selv når lokalet ikke er i brug. Dette er en skam, og kommer ingen til gavn. Derfor kan man med fordel opsætte bevægelsessensorer i de områder af ejendommen som benyttes i mindre grad. På den måde kan man sikre, at lyset ikke står tændt, til ingen verdens nytte.

Det er en nem måde at sikre unødigt spild af energi, og den økonomiske gevinst kan komme til gavn andre steder i forretningen. Det er nemt at opsætte disse sensorer, og enkelte modeller er endda trådløse, hvilket gør opsætningen nem og ligetil.

Sørg for at udskifte ældre lyskilder med bedre alternativer

Ældre ejendomme og lokaler, anvender ofte belysning som ikke har den bedste energimærkning. Det er dog nemt at udskifte eksisterende lyskilder i lofthængte armaturer og lignende lamper. De fleste af disse lamper har nemlig udskiftelige lyskilder, som med fordel kan udskiftes til lyskilder med LED som du bl.a. kan finde et udvalg af her.

Udover at mindske forbruget, kan man opleve en række fordele ved overgang til moderne teknologi. Eksempelvis giver nogle lyskilder mulighed for justering af nuancen på lyset, trådløs lysstyring via app og andre smarte funktioner.

Ved at drage nytte af denne teknologiske udvikling, kan man nemt og enkelt på denne post. Hvis det blot kræver udskiftning af eksisterende lyskilder, kan virksomheden ofte klare denne udskiftning på egen hånd. Hvilket blot bidrager til den økonomiske fordel, ved denne omstilling.