Gennembrud i Klitsag fra Skagen: To anholdt

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Nordjyllands Politi har lige siden, man modtog anmeldelse om hærværk mod fredet klit i Skagen, efterforsket den intenst, og i går, 12. november 2019, gav efterforskningen så grundlag for at skride til handling og foretage anholdelser i sagen. Om eftermiddagen anholdt man en mand, der er bosat i Nordjyllands Politikreds.

Manden er sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven.

Senere samme aften, 12. november 2019, anholdt man ligeledes yderligere én mand, der også er sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Også denne mand er bosat i Nordjyllands Politikreds.

”Vi har lige siden, at vi modtaget anmeldelsen efterforsket intenst i sagen, så jeg er tilfreds med, at efterforskningen i går gav det fornødne grundlag til at skride til handling og anholde to mistænkte,” siger vicepolitiinspektør John Henriksen.

Begge de anholdte er løsladt, og politiet har på nuværende tidspunkt, af hensyn til den igangværende efterforskning, ingen oplysninger om de to mænds stillingtagen til sigtelserne mod dem. Nordjyllands Politi  har foran sig endnu en række efterforskningsskridt i sagen, der skal gennemføres, før man kan udtale sig yderligere.

”Når vi har afsluttet vores efterforskning, så klargør vi sagen til juridisk vurdering ved anklagemyndigheden,” siger vicepolitiinspektør John Henriksen, der understreger, at Nordjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig yderligere om sagen af hensynet til det fortsatte efterforsknings-arbejde.