FunArt Blokhus indgår aftale med aarhusianske kunstnere – følg med i processen

Kunstner Peter Birk foran det påbegyndte gavlmaleri. Foto: Jammerbugtposten.dk

Sæsonopstarten for FunArt Blokhus er lige rundt om hjørnet med grand opening den 23. juni, hvor det er planen, at parken skal stå færdig med fodboldgolf, minigolf, petanque, krolf, keramikværksted og café. I den forbindelse er en aftale indgået med to aarhusianske street art kunstnere: Peter Birk og Hans Krull. Et stort gavlmaleri opføres netop nu hos FunArt Blokhus, og Jammerbugtposten.dk følger processen fra dag til dag.

For enden af cafébygningen skal males et stort gavlmaleri, som man har udsigt til fra minigolfbanen. Peter Birk fortæller, at det påbegyndte gavlmaleri er et marokkansk mønster, som stammer fra en moské i Paris, han har besøgt. Gavlmaleriet bliver til en eksplosion af farver og mønstre, og kunstnerne er spændte på at komme i gang med arbejdet.

-- annonce ---

Her ses billeder fra første dag, og de efterfølgende dage vil flere billeder blive bragt, så man kan følge med i processen.

Kunstner Peter Birk foran det påbegyndte gavlmaleri. Foto: Jammerbugtposten.dk
Status efter første dags arbejde på gavlmaleriet. Privatfoto.

Begge kunstnere har stor erfaring med gavlmalerier, og et særligt kunstværk der skal opføres på en af bygningerne på stedet er ’Mågekysset’ – et meget kendt gavlmaleri fra Aarhus by. Har man set gavlmaleriet i Aarhus, kan man altså inden længe genopleve det i FunArt Blokhus.

Gavlmaleriet ‘Mågekysset’ i Aarhus. Privatfoto.

Kim Godiksen, en af initiativtagerne til FunArt Blokhus, fortæller, at ambitionen er at skabe et kunstnermiljø, og at håbet på sigt er at skabe Europas største kunstfestival på arealet. Peter Birk er en vigtig samarbejdspartner for at opnå målet, og hans mange erfaringer med kunsten, herunder at være tovholder på Street art aktiviteterne i forbindelse med Aarhus Festuge, skal implementeres i det nordjyske FunArt Blokhus. 

– Vi kommer til at have mange spændende kunsttiltag og udstillinger ved siden af vores boldaktiviteter. Derfor var det naturligt for os at lede på øverste hylde i Danmark for at markere starten på vores Art Park. Vi er på én gang glade, stolte og ydmyge over at kunne starte med at præsentere disse 2 kanoner fra Aarhus, fortæller Kim Godiksen. 

– Bygningerne på FunArt bliver udsmykket til glæde for alle de besøgende, og vi håber naturligvis at vores bidrag til forskønnelse af området også giver interesse for vores øvrige aktiviteter og dermed travlhed i forretningen, når vi åbner her til sommer, slutter Kim Godiksen.

Kunstner Peter Birk havde interesse for kunsten allerede i teenageårene, hvor graffitimaling i gadebilledet blev dyrket som en hobby. Kunsten begyndte at fylde mere, og ønsket om at fordybe sig i den og kunne leve af den voksede. I dag er han en af landets mest fremtrædende kunstnere, hvor street art især er noget, han beskæftiger sig meget med.