Frigivelse af juleøl kalder Politiet på spirituskontrol

Arkivfoto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

De traditionsrige ”snefaldsfester” er aflyst landet over på grund af Covid-19. Frigivelsen af julebryggen vil dog stadig finde sted. Man kan nemlig købe den i supermarkeder og på tankstationer før kl. 22:00. Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel.

Politiet forventer, at J-dag fejres i privat regi ved mindre forsamlinger. Derfor kan spirituspåvirkede trafikanter også kan være en faktor i år.

Spirituskontrollerne afholdes i dagene fra torsdag den 5. november til søndag den 8. november 2020. Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen. 

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

“Set over de sidste 10 år er der sket et stort fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret. Det er selvsagt meget positivt”, udtaler Christian Berthelsen.

“Desværre er den positive udvikling stagneret over de seneste to år. Vi skal have fokus på den positive udvikling og tilbage på sporet”.

Ved den tilsvarende indsats i 2019 blev der i løbet af de fire kontroldage sigtet 104 spirituspåvirkede førere, hvoraf 24 var involveret i færdselsulykker, mens 115 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf fire var involveret i færdselsulykker. 

38 personer blev dræbt og 163 kom alvorligt til skade i spiritusulykker i 2019. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.