Frank Østergaard og Diane Aarestrup: Det giver mening

AF Frank Østergaard, Spidskandidat for SF i Jammerbugt Skolesvinget 24, Kaas, 9490 Pandrup 
OG
Diane Aarestrup, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Jammerbugt, Bygmarken 1, Pandrup, 9490 Pandrup

Det giver mening.

Spidskandidaten for Nye Borgerlige i Jammerbugt, kritiserer Socialdemokratiet og SF i Jammerbugtposten den 1. april. Desværre er det ikke 1. april løjer fra Nye Borgerlige.

-- annonce ---


Der er intet nyt fra deres side, vi kender devisen. Vi har overflod af ansatte i det kommunale. De ansatte ved skrivebordene og de 27 folkevalgte politiker i kommunalbestyrelsen er ikke deres plads værdig. SF og Socialdemokratiet beskyldes igen for, at jage skatteyderens penge. For SF og Socialdemokratiet er en borgerrådgiver en gave til borgerne, der skal medvirke til at sikre borgernes interesser og retssikkerhed. 

Hverken Nye Borgerlige eller andre partier kan eller skal agere sagsbehandlere eller tro at de kan love borgerne mere end lovgivningen og politiske beslutninger giver mulighed for. 

Mon ikke alle valgte politikere har prøvet, at blive kontaktet af borgere, der oplever at være ”kørt fast” i systemet. Vi kan lytte, gå i dialog og hjælpe videre, men ikke sagsbehandle, som det til tider kan ske. Derfor giver det mening at støtte op om og hjælpe disse borgere med en borgerrådgiver. Borgerrådgiveren skal heller ikke sagsbehandle, men er en uvildig person, der skal rådgive og vejlede borgerne i forhold til regler om sagsbehandling og klagemuligheder inden for områder, som kommunen er ansvarlig for.

Aalborg, Rebild og Mariagerfjord kommuner har en borgerrådgiver. Kommunaldirektører drøfter muligheden for at gå sammen om en borgerådgiver, men uanset modellen skal der søges medfinansiering. Chancen for medfinansiering skal gribes, når det giver mening. Finanslovsaftalen 2021 giver mulighed for at søge medfinansiering over 4 år. 

At Nye Borgerlige ikke støtter forslaget kommer ikke bag på os. Det vigtigste for os lige nu er, at de valgte politikere og deres partier i Kommunalbestyrelsen bakker op forslaget. Med forslaget vil SF og Socialdemokratiet give alle borgere de bedste muligheder for at blive hørt, når de gør brug af kommunale ydelser. 

Om John Bjerg er naiv, syntes vi selv han skal bedømme, men en ting er sikkert, der er ikke ansat personale i kommunalt regi, som ikke har en funktion, der til sidst gavner borgerne i Jammerbugt Kommune. 

John Bjergs parti har fat i lugejernet, der tager alt med uden tanke for, hvad der vil give mening for borgerne.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn