Fra romaskine til roskole hos Gjøl Ro & kajakklub

En rotur er god motion og en fantastisk naturoplevelse med udsigt til fugle og sæler.
Print Friendly, PDF & Email

Hvis du har lyst til skifte motionsrummet ud med en naturoplevelse, så er der stadig ledige pladser til nye roere i Gjøl Ro & kajakklub. 

Torsdag den 25.april er der informationsaften om klubbens tilbud til nye medlemmer. Her kan du se klubbens udvalg af forskellige inriggerbåde, der kræver en, to, tre eller fem roere, og desuden har klubben nogle kajakker.

Formanden for klubbens roafdeling, Mogens Bejlegaard, står for undervisningen i inriggerbådene, og han sørger for, at nye roere får teoretisk viden og praktisk erfaring med roning i henholdsvis 2’er med styrmand og 4’er med styrmand.

Mogens Bejlegaard har mange års erfaring med mange forskellige roere, og han lægger især vægt på, at alle kan være med i inriggerbådene.

– Man behøver ikke at have mange muskler for at være med i en robåd, men hvis man gerne vil ud og have sved på panden, er der også gode mulighed for det, siger Mogens Bejlegaard.

Efter introduktionsaften er der kickoff lørdag den 27. april om formiddagen og derefter strækker undervisningen sig over otte aftener,og derefter kan roerne frit tage med på de ugentlige formiddags- og aftenture eller selv være med til at arrangere ture i weekender eller på andre tidspunkter.

Klubben blev stiftet for 30 år siden med inriggerbåde, men for nogle år siden udvidede klubben sine aktiviteter med en kajakafdeling, og klubben tæller nu knap 100 medlemmer.