ForsideJammerbugtForstærket indsats ved psykisk mistrivsel i Jammerbugt Kommune

Forstærket indsats ved psykisk mistrivsel i Jammerbugt Kommune

Print Friendly, PDF & Email

Forstærket indsats ved psykisk mistrivsel i Jammerbugt Kommune

Med nyt “Kommunalt Behandlingstilbud” i Jammerbugt Kommune er psykologfaglig rådgivning og behandling rykket et skridt tættere på børn og unge i psykisk mistrivsel.

Ikke kun fagprofessionelle (lærere mv.) men alle, som har bekymring i forhold til den psykiske trivsel hos et skolebarn eller en ung (5-17 år) kan nu henvende sig for hurtig hjælp – i første omgang til at vurdere situationen og herefter til eventuel behandling.

”Kommunalt Behandlingstilbud” i PPR er nemlig ikke længere væk end den nærmeste telefon eller hjemmeside, hvis man som bekymret forælder har brug for at drøfte sit barns situation med en psykolog. Tilbuddet inkluderer også et nyt behandlingstilbud, som griber barnet eller den unge, inden der er tale om psykisk mistrivsel i en grad, der nødvendiggør kontakt med psykiatrien.

”Det nye tilbud skal gøre hjælpen til børn i mistrivsel mere tilgængelig. Hensigten er at forebygge mere alvorlige konsekvenser af psykisk mistrivsel ved eksempelvis at tilbyde psykologfaglig behandling på et tidligere tidspunkt”, fortæller Pernille Skyum leder af PPR, hvor det nye tilbud er forankret.

Bedst mulige kort til det videre liv

Når man som bekymret forælder henvender sig til ”Kommunalt Behandlingstilbud” får man en forsamtale med en psykolog. Samtalen skal afdække, om barnet eller den unge kunne være i målgruppen for et (videre) behandlingsforløb.

Hvis barnet eller den unge er det, vil der, udover den nye mulighed for et behandlingsforløb med psykologer i PPR, være alle de allerede eksisterende muligheder i form af en henvisning til psykiatrien, samt samarbejde med eller indsatser i kommunens andre relevante tilbud: Børne- og Familierådgivningen, UU-vejlederne, Sundhedsplejen, Familiecentret eller SSP.

For de børn som tilbydes forløb i det kommunale behandlingstilbud, vil psykologen sikre sammenhæng i det tværfaglige samarbejde, hvor der er brug for det – noget som også har været efterspurgt, påpeger næstformand i Børne- og familieudvalget, Ulla Flintholm:  

 ”Vi ved, at nogle familier synes det kan være svært at finde rundt i kommunens tilbud. I Kommunalt Behandlingstilbud er tilbuddet ansvarligt for at bygge bro mellem indsatser”.

Overordnet er håbet med det nye tilbud, tidligere og dermed mere effektiv hjælp, understreger Susanne Møller Jensen, formand for Børne- og familieudvalget: 

”Tiden kalder på en styrket indsats i forhold til børn og unge i psykisk mistrivsel. Det er så vigtigt, at vi tager hånd om problemerne tidligt, så den enkelte får de bedst mulige kort på hånden til at leve sit videre liv. Trivsel er forudsætningen for udvikling. Med det nye tilbud er hjælpen blevet mere tilgængelig og tilbydes før”.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER