Forrygende fodboldsøndag med flot og fortjent sejr over Esbjerg fB

Print Friendly, PDF & Email

Lunt, solrigt og feststemt. Sådan var Sparekassen Vendsyssel Arena søndag lidt før klokken 14.00. Esbjerg fB, inkl. en flok farverige fans, var på besøg og der var lagt op til en forrygende fodbold-eftermiddag i Jammerbugten. Og det blev det.

Fuldtidsprofferne fra Esbjerg kom med to friske sejre i ryggen og på papiret så det svært ud for hjemmeholdet. Men senest blev HB Køge sendt tomhændet hjem fra Nordjylland og Jammerbugt FC-truppen havde i sinde at gøre det samme ved den tidligere Superliga-klub.

De indledende minutter af kampen forløb roligt og jævnbyrdigt. Gæsterne havde et enkelt forsøg mod mål, som Marcus B. Sørensen sikkert tog sig. I den modsatte ende var et Mads Larsen indlæg tæt på at finde Max Møller ved bagerste stolpe, men indlægget blev prikket til hjørne.

Hjørnesparket kastede en løs returbold af sig, og den dumpede ned for fødderne af Sead Gavranovic, som fra kanten af feltet first-timede bolden mod mål, hvor den blev afværget. Jammerbugt FC var kommet solidt fra land i denne svære dyst og formåede at presse gæsterne, som ikke etableret det ønskede agrebsspil.

Efter godt et kvarter fik de vesterhavsblå et indkast i højre side. Det smed Kelvin Emmanuel Igbonekwu i feltet, hvor Nikolaj Lyngø med en lang tå snittede bolden videre ind i feltet og her dukkede Sead Gavranovic op på ny. Den rutinerede offensiv-spiller svigtede ikke. Han bankede bolden i nettet til en 1-0 hjemmeføring.

I denne periode havde Jammerbugt FC godt fat om kampen og havde nu også scoret i en af de gode perioder, i modsætning til nogle tidligere hjemmekampe, hvor billedet havde været det samme, men hvor bolden ikke havde fundet vej til nettet.

Nogle minutter senere forsøgte David Edvardsson sig fra distancen og efter yderligere nogle minutter lå bolden igen i nettet. Men denne gang havde Nikolaj Lyngø, som headede bolden i nettet taget Esbjerg fB keeperen med i ned i det lille felt og det endte med et frispark til gæsterne.

Jammerbugt FC leverede en særdeles fornuftig indsats og viste både overblik og overskud. Men kampen var fortsat jævnbyrdig og en enkelt gang måtte Marcus B. Sørensen ud i fuld længde for at tippe et Esbjerg-forsøg til hjørne.

Efter en meget stærk 1. halvlegs præstation kunne Jammerbugt FC gå til pause med en flot og fortjent 1-0 føring.

I begge ender af banen havde holdenes respektive fangrubber med stor energi gjort sit til at skabe de helt rigtige rammer om en spændende og intens fodboldkamp. Energi skulle der også til for Jammerbugt FC-spillerne. Nu handlede det om at holde fast i de sidste 45 minutter.

Det fortsatte med at være en jævnbyrdig og spændende affære efter pausen. De store chancer blev det ikke til, men efter lidt over en times spil fik Esbjerg fB, som havde forsøgt at lægge pres på hjemmeholdet, et straffespark på kanten af feltet.

Marcus B. Sørensen valgte dog rigtigt og kunne juble, da han fik fingerspidserne på og så bolden prelle af på foden af den ene stolpe. Jammerbugt FC holdt fast i føringen og kæmpede bragt over hele banen. Blåblusede kroppe kastede sig ned for at blokere for skud mod Jammerbugt FC-målet og der blev arbejdet stenhårdt på alle dele af banen.

Men hjemmeholdet bød sig også fortsat til frem ad banen. Med lidt mere end et kvarter tilbage på stadionuret havde først Sead Gavranovic og derefter Kelvin Emmanuel Igbonekwu på reposten et godt forsøg på mål. For først nævnte blev bolden reddet på stregen, mens sidstnævnte måtte se bolden stryge lige over overliggeren.

De 90 minutters fight begyndte at sætte sin spor i de døende minutter. Krampe begyndte at melde sig hos flere af hjemmeholdets spillere, men alle mand hang i og krigede de tre point hjem. Det blev intenst med overtid og et Esbjerg-hold, der virkelig forsøgte at finde en vej tilbage.

Men Jammerbugt FC-spillerne ofrede alt i nærkampene og leverede en holdpræstation, der havde lidt af det hele. Godt spil, hårdt arbejde og mange andre positive aspekter. I sidste ende rakte denne cocktail til en flot og fortjent sejr over et særdeles stærk Esbjerg fB mandskab.

Der lød ved slutfløjtet et stort forløsende brøl fra lægterne, og det blev efterfulgte af klapsalver, der blev sendt indover banen, hvor trætte og tilfredse spillere pustede ud og takkede hjemmepublikum for opbakningen. Der var grund til at være stolt. Endnu en spændende kamp venter ude mod Vendsyssel FF næste søndag. Inden da er der dog lige en arbejdsuge med fire-fem træningspas, som skal klares.

Jammerbugt FC – Esbjerg fB: 1-0 (1-0)
17’ 1-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Mads Larsen (Solomon Onome Ogberahw), Moussa Kamara, Nikolaj Lyngø, Marcus Sloth, Kelvin Emmanuel Igbonekwu (Emil A. Nielsen) – Bardhec Bytyqi (Aleksander Nilsson), Christian Rye, David Edvardsson, Sead Gavranovic (Omar Natami) – Max Møller (Frederik Høgh). Ikke benyttet: Benjamin Schubert, Mubaarak Mohamud Nuh.