Forbilledlig fight gav tre flotte point mod Esbjerg fB

Print Friendly, PDF & Email

Optakten til søndagens kamp hjemme mod Esbjerg fB havde været kaotisk for Jammerbugt FC spillerne, og da de løb banen på Sparekassen Danmark Arena, havde den stride vind ikke lagt sig.

Tværtimod blafrede det voldsomt ind over stadion. Dog ikke hos Jammerbugt FC keeper Pape, som allerede efter 20 sekunder måtte strække sig og lade overliggeren tage imod, da den kraftige vestenvind bar et Esbjerg frispark ind mod mål.

Men selvom spillerne havde været undskyldt, hvis ikke de var fra første fløjt, så lod Jammerbugt FC holdet sig ikke ryste. Efter kun fem minutters spil var det nemlig hjemmeholdet, der kunne juble.

Hurtige og driblestærke Ayla Toure brød igennem i Jammerbugt FC’s venstreside og fandt Bangoura i feltet, hvor midtbanespilleren bankede bolden i nettet til en forløsende scoring. Foran 1-0 viste Jammerbugt FC spillerne høj moral og stærkt fællesskab.

Resten af de første 45 minutter opstod der chancer i begge ender, i hvad der var en nogenlunde lige dyst, men hvor hjemmeholdet lod til at ville det mest. Jammerbugt FC spillerne havde mange gode sekvenser og fightede alle mand. Kort før pausen kom belønningen i form af et straffespark. Igen var det Ayla Toure, som var på spil og denne gang blev nedlagt i feltet. Her tog Omar Natami sig af straffesparket, som blev klistret sikkert op af den ene stolpe.

Kort efter hev Pape en flot redning ud af de korte ærmer og Jammerbugt FC spillerne kunne gå til pause med en fortjent 2-0 føring.

I 2. halvleg fik Esbjerg fB skubbet deres spil længere frem på banen. Jammerbugt FC måtte fighte hårdt i den vilde vesterhavsvind, og det gjorde de, med alt hvad de havde i sig. Hver og en.

Gæsterne, der havde indskiftet tidligere Jammerbugt FC spiller Bardhec Bytyqi, fik imidlertid reduceret alligevel midtvejs i 2. halvleg. En hård bold ind mod mål blev rettet af Jammerbugt FC’s defensiv og fandt vej til netmaskerne. Det gjorde det ikke nemmere for Jammerbugt FC mandskabet, som både havde brug for pointene, men ikke mindst også for en succesoplevelse. Og det fik de.

Esbjerg blev holdt i sikker afstand til Jammerbugt FC målet. Dog pressede Esbjerg hårdt på for en udligning i kampens overtid, og det gav flere neglebidende situationer inde på og omkring målstregen, men hver gang det brændte på, smed en Jammerbugt FC krop sig i vejen. Der blev clearet og kæmpet fra alle mand, og klublogoet blev vist stor respekt – samme respekt fortjener spillerne for deres forbilledlige fight under svære omstændigheder.

Forårets første sejr kom i hus – og den kom, da vi mindst ventede det. Tre vigtige point er dermed hentet. Hatten af for alle mand. Nu håber vi, vinder lægger sig og forårssolen finder vej. Der er fortsat meget at kæmpe for og Påsken byder på en tur til Hobro.

Jammerbugt FC – Esbjerg fB: 2-1 (2-0)
05′ 1-0 Sekoua Tidiany Bagoura, Jammerbugt FC
41′ 2-0 Omar Natami, Jammerbugt FC (straffespark)
66′ 2-1 Rayan Senhadji (selvmål)

Jammerbugt FC: Pape Seudou Ndianye – Abdramane Djitteye (Kelvin Emmanuel Ogbonekwu), Rayan Senhadji, Maroine Mihoubi, Emil Nielsen – Boubacar Haidara, Farid Ikene (Sead Gavranovic), Sekoua Tidiany Bagoura – Alya Toure (Yan Bouché), Ahmed Gero (Abobakar Shola Collin), Omar Natami (Diogo Balau). Ikke benyttet: Leonel Gomes, Emanuel junior Kulego.