Forårsudflugt til Skagens Museum

Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Den traditionelle sommerudflugt for Hjortdal Sogn er i år rykket frem til en forårsudflugt, da et stort maleri fra Hjortdal Kirke for tiden er udlånt til Skagens Museum som led i udstillingen »Johannes Wilhjelm – fra Italien til Skagen«.

Udflugten er fastsat til søndag 7. april, hvor vi får lejlighed til at se udstillingen og nyde den skønne natur gennem Vendsyssel på turen frem og tilbage.

Der er afgang fra Fjerritslev Kirke kl. 09.00, fra Kollerup Kirke kl. 09.15 og fra Hjortdal Kirke kl. 09.30.

Efter ankomst til Skagen ca. kl. 11.30 spiser vi frokost på Foldens Hotel, hvorfra vi kører til Skagens Museum og har god tid til at se de mange flotte Wilhjelm-billeder, hvoraf maleriet fra Hjortdal Kirke regnes for at være et af hovedværkerne.

Vi forventer at være tilbage kl. ca. 17.30.

Johannes Wilhjelm (1868-1938) bliver betegnet som en af de oversete Skagensmalere, hvorfor tiden nu er inde til at få denne vægtige kunstner frem i lyset. Samtidig havde han en særlig forkærlighed for Han Herred og indgår i kredsen af Svinkløvmalere, der ikke blot skildrede naturen, lyset og havet, men i høj grad også kom tæt ind på livet af den nøjsomme befolkning i klitområderne. Wilhjelm leverede også alterbilledet til Fjerritslev Kirke et par år efter indvielsen i 1907.

Alle er velkomne til at deltage i udflugten, som arrangeres af Hjortdal Menighedsråd. Det lokalhistoriske projekt »Kunsten i Han Herred«, der netop nu forbereder en udstilling om Svinkløvmalerne til visning i Fjerritslev Kirkecenter 21.-30. juni, bakker op om arrangementet.

Billetsalget foregår via Fjerritslev Kirkekontor.