Folketingsmedlem Maja Torp hos LandboNord: Landbrug er verdensmestre i klima og kvalitet

LandboNord havde nordjysk V-politiker på turne på kvæg, svine og planteavlsbedrifter mandag Foto: Privat


Dansk landbrug er verdensmestre i at levere sikre og sunde fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden – og samtidig det sted i verden, hvor fødevareproduktion belaster klimaet mindst.


Det fastslog folketingsmedlem Maja Torp (V), da hun 29. august var på besøg på en stribe landbrugsbedrifter i Vendsyssel samt i LandboNords hovedsæde i Brønderslev.

-- annonce ---

-Dansk landbrug er verdensmestre! Fordi de konstant udvikler sig og investerer i at gøre sig dygtigere og bedre til at drive landbrug og producere sunde og sikre fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden – og samtidig gør det på det sted i verden, hvor fødevareproduktionen belaster klimaet mindst, sagde Maja Torp.

Det var LandboNord, der havde arrangeret turen for Maja Torp. Og i løbet af dagen blev hun introduceret til både kvæg-, svine- og planteavlsbedrifter.

Blandt andet en malkekvægbedrift hos Niels Hedermann og en svinebedrift hos Niels Salling Vestergaard.

Desuden en grundig drøftelse om landbrugets succeser og udfordringer – og de store investeringer i klima og grøn omstilling, bedre dyrevelfærd og miljø – på LandboNords hovedsæde.

-Det er altid imponerende at møde mennesker, der lever i og med naturen og de mange dyr, de lever af at passe og pleje.

-De er ikke bare en del af Danmarks historie og den kultur, der har gjort Danmark til det internationale beundrede samfund, vi er i dag. De er i høj grad også en del af fremtiden. Dynamiske, ansvarlige – og optaget af at give de næste generationer en endnu bedre verden end den, vi har overtaget.

-Der er mange af mine kolleger på Christiansborg, der har travlt med at kloge sig på dansk landbrug – men alt for ofte gør det uden at de har set et landbrug og sat sig ind i, hvad det er for et liv, man lever på et landbrug, hvad det er for ambitioner, man har – og hvor meget man faktisk investerer i den grønne omstilling, klima, miljø og dyrevelfærd.

-Og så glemmer mange, hvor meget dansk landbrug fylder i det danske erhvervsliv – og hvor meget man leverer til finansieringen af fremtidens velfærd. Fro mig tæller det meget, at landbruget med alle følgeerhvervene på mejerier, slagterier, transport, rådgivning, finansiering og alle mulige maskinfabrikker tilsammen repræsenterer hver femte arbejdsplads i Nordjylland. Vi hverken kan eller skal leve uden verdensmestrene i landbruget, sagde folketingsmedlem Maja Torp efter besøget.