Folk strømmer ud i naturområderne tæt på byerne

Arkivbillede.
Print Friendly, PDF & Email

Hvad får danskerne tiden til at gå med nu, hvor skoler, restauranter og seværdigheder er lukkede?

Meget tyder på, at rigtig mange tager en tur i naturen. I de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter over hele landet, oplever styrelsens medarbejdere mange steder markant flere besøgende end normalt. I udvalgte naturområder er der sat tællere op, der også viser en kraftig vækst i antallet af besøgende.


– Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronavirus, er naturen stadig åben. Vi oplever klart, at rigtig mange søger mod naturområderne for at få frisk luft og brænde ungernes energi af. Der er stadig god plads til at holde afstand langt de fleste steder, og er det sted, man har udset sig hjemmefra meget velbesøgt, er der gode muligheder for et alternativer, siger kontorchef i Naturstyrelsen Mads Jensen i en pressemeddelelse.

Fire ud af fem danskere har under 5 km til et statsligt naturområde. Det er særligt de by- og bolignære områder, der har haft en markant stigning i antallet af besøgende.

Fra Naturstyrelsen lyder opfordringen, at man gerne må fortsætte med at gå på opdagelse i naturen – der er stadig masser af steder med god plads til alle. Men man skal også være klar til at søge mod alternativer, hvis der er fyldt det sted, man havde udset sig.

Og så skal vi alle husk at passe på hinanden ved at holde afstand og følge anvisningerne på www.coronasmitte.dk