Fogedretten i Hjørring har fokus på de skyldnere, der står til anholdelse, fordi de ikke er mødt i fogedretten til deres tidligere indkaldte møde.

Foto: Retten i Hjørring
Print Friendly, PDF & Email

Fogedretten i Hjørring har i løbet af de seneste måneder oparbejdet en stor bunke sager, hvor skyldneren ikke er mødt på det tidspunkt, som han/hun er blevet indkaldt til.

Det medfører rigtig meget ekstra arbejde for både fogedretten og politiet, der skal køre ud og anholde de personer, der ikke er mødt frivilligt. Det er heller ikke særlig rart for skyldneren at vide, at han/hun kan blive anholdt når og hvor som helst med henblik på at blive fremstillet i fogedretten – så er det bedre at få det overstået.


Fogedretten har bestemt at gøre en ekstra indsats for at få bunken væk, hvilket vil ske i uge 44. Her opfordrer fogedretten alle de skyldnere, der har overset eller glemt et møde, til at møde frivilligt ind onsdag den 29. oktober i Hjørring eller torsdag den 30. oktober i Frederikshavn og Aabybro.

De skyldnere, som vælger at blive væk fra disse ”aktionsdage”, må forvente at blive anholdt af politiet når og hvor som helst i dagene umiddelbart efter og fremstillet i fogedretten.

Mødet i fogedretten varer normalt kun ca. 10 minutter, og det er vigtigt, at man møder op, også selvom man ikke har mulighed for at betale det, man skylder. Fogedretten har taget alle forholdsregler i forhold til covid-19. Der vil således være håndsprit og handsker til rådighed, og der vil blive sprittet af mellem hvert møde. Man er velkommen til at benytte mundbind, men disse vil ikke blive udleveret i fogedretten.