Første vaccinationsrunde er afsluttet på alle plejecentre i Jammerbugt Kommune

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Ca. 90 procent af beboerne på plejecentre i Jammerbugt Kommune har taget imod første stik af coronavaccinen.

Tirsdag 6. januar 2021 fik de alle borgere på plejecentre i Jammerbugt Kommune, der har ønsket vaccinen mod corona, det første ud af to stik i alt. 


Tilslutningen til vaccinen har været stor. 90% af beboerne havde forud takket ja til vaccinationen.

”Det er utroligt dejligt at se, hvor gnidningsfrit, det er gået med at vaccinere på vores plejecentre. Jeg er glad og lettet over, at så mange har taget imod tilbuddet om vaccination, og det er blevet taget så positivt imod af både borgere og personale på plejecentrene”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.  

Stemningen på plejehjemmene var præget af lettelse og en tro på, at alt bliver godt igen både under og efter vaccinationerne blev givet.

Vaccinationen er sket i et samarbejdet mellem praktiserende læger, regionen og personalet på plejecentrene. Vaccinationerne af beboerne og personalet kørt på skinner, og ingen har reageret negativt på vaccinen.

På plejecentrene var ekstra personale ligeledes kaldt ind, så de kunne blive vaccineret med overskydende vaccine. Personale, som ikke var til stede tirsdag på plejecentrene, får tilbudt vaccine senere af de centrale sundhedsmyndigheder, der er ansvarlige for at vaccinere.

Jammerbugt Kommune har i alt 8 plejehjem.