Første spadestik taget til udvidelsen af børnehaven i Nørhalne

Børnene tager første spadestik – Ulla Flintholm og Susanne Møller Jensen hjælper til
Print Friendly, PDF & Email

Det var børnene fra Børnehaven Regnbuen i Nørhalne, der tog det første spadestik til den nye tilbygning. Det er flere børn i området der gør, at børnehaven mangler plads.

Børnene fra Regnbuen i Nørhalne var hovedpersonerne, da første spadestik blevet taget med kulørte plastikskovle til den udvidelse af børnehaven, som både politikere, medarbejdere, forældre og børn glæder sig til.


Spadestikket blev taget i dejligt vejr fredag eftermiddag 23. oktober. Ud over børnene deltog Susanne Møller Jensen og Ulla Flintholm fra kommunalbestyrelsen, direktør for Børne- og Familieforvaltningen, i Jammerbugt Kommune og repræsentanter fra skoleforvaltningen og planafdeling i kommunen. Selvfølgelig var ledelsen fra Nørhalne Skole og SI og skolebestyrelsesformanden for Nørhalne Skole med, ligesom repræsentanter fra Arkitektfirmaet Finn Østergaard og totalentreprenør Tom Jakobsen A/S deltog. 

Lene Hare, der er leder af Nørhalne SI bød velkommen, og herefter holdt formand for Børne- og Familieudvalget, Ulla Flintholm, tale. Hun fremhævede blandt andet den positive udvikling, som Nørhalne er i, og at mange nye børn i området er årsagen til, at Nørhalne børnehave nu har brug for mere plads.

Den nye tilbygning bliver på 400 m2 og kommer til at omfavne den eksisterende børnehave sådan, at børnehaven kommer til at fremstå som et samlet byggeri. I midten af det endelige byggeri bliver et stort multirum. Og tilbygningen betyder, at de nuværende fem grupperum udvides med tre ekstra grupperum. 

Ulla Flintholm talte også om, hvordan løsningen med tilbygningen til Regnbuen bliver en naturlig udvidelse af de eksisterende rammer.

Efter første spadestik er byggestart planlagt til slutningen af denne måned. Om et lille års tid kan både børn og voksne se frem til at tage de nye bygninger i brug. Byggeriet forventes at stå klar til august næste år, og herefter kan børnehaven rumme 115 børnehavebørn mod de i dag 75.

Ulla Flintholm, formand for Børne- og Familieudvalget holder tale

Fakta:
Tom Jakobsen A/S i Aabybro vandt udbuddet på opgaven på totalentreprisen
Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S i Hjørring står for tegningerne af byggeriet
Anlægsbudget lyder på 5,5 millioner.