Falske bankbude er stadig på spil flere steder i lokalområdet

Politibil Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Falske bankbude er stadig på spil flere steder i lokalområdet

I løbet af det seneste døgn har politiet modtaget flere anmeldelser om, at ældre borgere er blevet svindlet af personer, der udgiver sig for at være bankbude. Dette fremgår af politiets døgnrapport.

Tirsdag kl. 13.15 modtog politiet en anmeldelse fra en 82-årig kvinde, som var blevet ringet op af en mand, der hævdede at være fra hendes bank. Manden fortalte, at kvindens kort var blevet spærret, og at hun skulle have et nyt. Kort tid efter dukkede en fremmed mand op på kvindens adresse med et nyt kort og fik udleveret hendes gamle kort samt nogle tusinde kroner i kontanter.

Cirka en time senere modtog politiet en lignende anmeldelse. Denne gang var det en 80-årig kvinde, der var blevet kontaktet af en ukendt person. Personen fortalte kvinden, at der var blevet overført et større beløb fra hendes konto til en konto i Spanien. For at løse problemet ville en person komme forbi hendes adresse for at hente det gamle kort og eventuelle kontanter.

Ganske rigtigt dukkede en ukendt gerningsmand kort tid efter op hos kvinden og slap afsted med både kontanter og kort. Efterfølgende blev der hævet flere tusinde kroner fra hendes konto, inden bedrageriet blev opdaget.

Politiet opfordrer til aldrig at udlevere personlige oplysninger, koder, kort eller kontanter til fremmede. Det anbefales også at tage en snak med ældre familiemedlemmer og bekendte om svindlernes kreative fremgangsmåder. Banken, politiet eller andre offentlige myndigheder vil aldrig kontakte dig på den måde og bede om at få dine ting udleveret.