ForsideJammerbugtFaguddannelser i fokus i Jammerbugt: 54 virksomheder tog imod 800 skoleelever

Faguddannelser i fokus i Jammerbugt: 54 virksomheder tog imod 800 skoleelever

Faguddannelser i fokus i Jammerbugt: 54 virksomheder tog imod 800 skoleelever

Med arrangementet ”Hænderne op for de faglærte” fik Jammerbugt Kommunes 8.-10. klasser indblik i en bred vifte af faglærte job rundt om på kommunens virksomheder.

Til fods eller i bus gik turen rundt i hele kommunen for eleverne i Jammerbugt Kommunes 8.-10. klasser, da arrangementet ”Hænderne op for de faglærte” torsdag d. 7. november løb af stablen. 54 virksomheder åbnede dørene for de i alt 800 elever og fortalte om mulighederne for at blive elev hos dem.

Skiltevirksomheden, LINDKON aps i Aabybro, som beskæftiger 11 medarbejdere – heraf tre elever, inviterede både de besøgende ind i produktionen og på kontoret.

I Lindkons produktion arbejder store printmaskiner, som de grafiske teknikere har ansvaret for. Foto: Jammerbugt Kommune

I produktionen stod de grafiske tekniker-elever klar til at fortælle om deres arbejde med indstilling og håndtering af de store printmaskiner, som var i fuld gang. På kontoret fortalte en udlært mediegrafiker om arbejdet ved skærmen, hvor idéer opstår eller finpudses, inden de sendes i produktion. Nogle af LINDKON aps’ imponerende produkter blev også vist frem.

”Vi vil gerne give de unge indsigt i branchen, og hvad vi arbejder med her, så selvfølgelig er vi med på at invitere indenfor en dag som i dag,” siger indehaver, Lars Lindvang.

Udover mediegrafikere og grafiske teknikere, beskæftiger LINDKON aps også faguddannet kontorpersonale. Elever opfordres og tilbydes at blive efter endt læretid, understreger Lars Lindvang:

”Vi vil gerne beholde de kollegaer, vi har lært op, for de kender virksomheden indefra, og så er de jo i ”familien””.

Arbejdsdage kan se meget forskellige ud

Dagens første elevhold på LINDKON aps, var 9.V fra Aabybro Skole.

Rosa Lenskjold og Marika Sørensen fulgte interesseret med i demonstrationer og forklaringer. ”Hænderne op for de faglærte” er en god måde at blive klogere på, når man snart skal til at vælge sin fremtid, var de enige om:

”Vi var jo også med rundt sidste år, og det er spændende at se alle de forskellige former for job, der findes – at få indblik i, hvor forskelligt en arbejdsdag kan se ud,” forklarer de to 9. klasses-elever.

Endnu er fremtiden ikke stukket klart ud for nogen af dem:

”Vi skal i praktik i uge 3 i 2025, og der har jeg valgt at komme i en frisørsalon,” fortæller Marika.

”Det overvejede jeg også. Men jeg valgte en dyrlæge i stedet. De fleste af os, er vist temmelig usikre på, hvad vi vil,” smiler Rosa Lenskjold.

Rosa Lenskjold og Marika Sørensen synes, de mange virksomhedsbesøg giver gode indblik i forskellige slags arbejdsdage. Foto: Jammerbugt Kommune

Udover cirka 6 stop pr. klasse rundt om på forskellige virksomheder, bød ”Hænderne op for de faglærte” på et besøg i Brovst Sport- og Kulturcenter, hvor 13 forskellige uddannelsesinstitutioner stod klar til at fortælle eleverne om de mange forskellige erhvervsrettede uddannelser.

Et slag for de erhvervsrettede uddannelser

Initiativet ”Hænderne Op” startede for syv år siden som et regionalt initiativ i regi af Business Region North. Jammerbugt Kommune har valgt at fortsætte initiativet.

”Med en dag som i dag, får de unge mulighed for at komme helt tæt på både uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så de kan danne sig et realistisk billede af, hvordan hverdagen kommer til at se ud. Ofte er det jo små ting, der gør, at man får appetit på et job eller en uddannelse,” siger formand for Børne- og familieudvalget, Susanne Møller Jensen.

Der er behov for at slå et slag for de erhvervsrettede uddannelser, understreger formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Diane Aarestrup og takker for samarbejdet med virksomheder og uddannelsesinstitutioner:

”Vi oplever, at flere af vores virksomheder har svært ved at rekruttere faglært arbejdskraft. Med ”Hænderne op for de faglærte” er hensigten at fortælle de unge om alt det, der er at hente i en erhvervsrettet uddannelse og et arbejdsliv som faglært – og give dem lyst til at gå den vej. Der skal lyde en stor tak til de uddannelsesinstitutioner, der stillede op i Brovst Sport- og Kulturcenter i dag, og alle de virksomheder, der åbnede dørene for de unge. Uden dem lod sådan en dag sig ikke gøre,”

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER