FÆTTERS på Jammerbugt Kulturcenter

Foto: FÆTTERS

FÆTTERS på Jammerbugt Kulturcenter Fredag 23. september kl. 20.00

Du kender måske allerede FÆTTERS fra hittet ’Gutterne på Kutterne’, der har rundet langt over 1 million visninger på Facebook – og nu på fredag kan de opleves live på Jammerbugt Kulturcenter i Aabybro.

-- annonce ---

Én ting er sikkert – deres Vestjyske lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd er en cocktail, der kaster god underholdning af sig. Man kan næsten smage saltet fra Vesterhavet og mærke vestenvinden blæse omkring ørerne når FÆTTERS inviterer til festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier.

De vestjyske rødder fornægter sig ikke – og de fem unge spillemænd lægger da heller ikke skjul på deres ophav. Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Dér, hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvom din far er smed,” som det lyder i storhittet ’Opsangen’.

Forsanger er landskendt fra TV

Det forblæste fiskerleje har formet bandet med de sammenknudrede familiebånd. Fire af fem bandmedlemmer har samme oldeforældre, og de er alle vokset op i en familie af folkemusikere med rødder til det populære band Tørfisk. 

Blandt andet er FÆTTERS-forsanger Anders Toft Bro søn af Tørfisk-forsanger Bent Bro, men sønnike har sammen med barndomskammeraterne fundet sin egen musikalske sejlrute, som tog sin begyndelse i musiklokalet på den lokale folkeskole i Thyborøn. Du kender muligvis allerede Anders Toft Bro som den lune chauffør i TV udsendelserne ”Fotovognen” eller fra de mange klip herfra i ”Natholdet”.

Samtlige sange er selvskrevne – og velskrevne (siger deres mødre) – og selvom de relaterer sig til hjemstavnen med tekster om og fra livet i Vestjylland, handler de om emner, der vedrører de fleste. 

FÆTTERS:
Anders Toft Bro: vokal, klaver & harmonika
Christian Toft Bro: guitar
Allan Toft Josephsen: vokal, bas & trommer
Christian Stausholm Holm: vokal & guitar
Morten Maltesen: bas & trommer

Hvis man er hurtig, er der stadigt få ledige pladser til koncerten denne fredag, oplyser koncertansvarlig Mads Mølgaard. Entrébilletter kan købes online via www.kec-jammerbugt.dk