Færdselsindsats: 100 sager på to dage

Modelbillede - Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Nordjyllands Politi gennemførte torsdag den 25. og fredag den 26. juni to færdselsindsatser, som – desværre – resulterede i 100 sager, heraf 10 om kørsel i påvirket tilstand. Politiet opfordrer trafikanter til at tænke sig om.

Den operative færdselsafdeling i Nordjyllands Politi gennemførte torsdag eftermiddag og aften i sidste uge en spiritus- og færdselskontrol i Brønderslev og omegn og ved kyststrækningen ved Hals. 


Fredag satte betjentene så ind på lignende vis omkring Løkken og Blokhus.

Leder af indsatserne, politikommissær Thomas Ottesen, oplyser, at man i løbet af de to dage noterede sig hele 100 færdselsovertrædelser – 64 torsdag og 36 fredag.

”Det er relativt mange sager i koncentrerede områder og på kort tid. Og samtidig er det beskæmmende, at 10 personer blev sigtet for enten spiritus- eller narkokørsel,” fastslår politikommissær Thomas Ottesen og understreger:

”Det kan være hyggeligt at få sig et glas vin eller en øl sådan en sommeraften, men så bør man ikke sætte sig bag rattet bagefter. Vi opfordrer trafikanter af alle slags til at tænke sig om og lade være med at udsætte sig selv og andre for fare ved at køre bil eller knallert i påvirket tilstand.”

Politiets færdselsindsats fortsætter hen over sommeren her i Nordjylland – med et øget antal kontroller.

Tal fra kontrollerne torsdag den 25. og fredag den 26. juni

  • 100 færdselsovertrædelser i alt – 64 torsdag og 36 fredag
  • 10 sager om påvirket kørsel – 9 spiritussager, 1 narkosag
  • 20 fartsager
  • 2 sager om kørsel uden førerret
  • 15 sager om brug af håndholdt mobil under kørsel
  • 7 sager om kørsel uden brug af sikkerhedssele