Borgmester Mogens Gade svarer igen på åbent brev

Borgmester Mogens Gade
Borgmester Mogens Gade. Foto: Jammerbugt Kommune

Færdigbehandlede borgere skal hjem – også i Jammerbugt Kommune

Af Mogens Christen Gade, Borgmester Jammerbugt Kommune

-- annonce ---

Færdigbehandlede borgere skal hjem – også i Jammerbugt Kommune

Jeg har med stor interesse læst Enhedslisten I Jammerbugt Kommunes åbne brev til undertegnede : ”Hvorfor ikke udskrive flere?” 

I Jammerbugt Kommune arbejder vi løbende på, at kunne hjælpe borgerne hjem fra hospitalet, når lægerne har vurderet, at der ikke skal ske yderligere behandling, som kræver indlæggelse. 

Det er i den forbindelse glædeligt at antallet af dage borgerne er indlagt efter de er vurderet parate til udskrivelse, er faldet i 2022 sammenlignet med de foregående år, og den udvikling ser vi gerne fortsætte i 2023. 

Enhedslisten I Jammerbugts interesse for området er prisværdigt – for det er også et fokuspunkt i Jammerbugt Kommune. Hvis I havde fortsat analysen ville I have konstateret, at Jammerbugt Kommune ligger under regionsgennemsnittet for de 11 Nordjyske Kommuner når der ses på antallet af færdigbehandlingsdage pr. 1000 indbyggere. 

Det gør jo ikke, at vi ikke skal gøre noget ved situationen – derfor besluttede social og sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune på mødet den 28. marts i år, at genåbne midlertidigt lukkede boliger på Plejecenter Solbakken i Brovst, hvoraf de 3 boliger blandt andet skal fungere som midlertidige boliger til borgere, der ikke kan komme hjem i egen bolig umiddelbart efter en udskrivelse. 

Hermed er der et begrundet håb om, at den positive udvikling fra 2022 også kan fortsætte i 2023. 

LÆS OGSÅ: Åbent brev til Borgmester Mogens Christen Gade Jammerbugt Kommune

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn