Få en smertens dag til at blive en god dag

Foto: Kommunikation, Aalborg Universitetshospital.
Print Friendly, PDF & Email

20 procent af danskerne lider af kroniske smerter, men en øv-dag kan vendes til en god dag. Det sætter en række patientforeninger og Tværfagligt Smertecenter ved Aalborg Universitetshospital fokus på ved at afholde en temadag for kroniske smertepatienter og andre interesserede lørdag 11. maj.

Lær at mestre et liv med kroniske smerter

Er du en af de mange danskere, der vågner op til en hverdag med kroniske smerter? Er du pårørende til en patient med kroniske smerter, eller interesserer du dig blot for emnet? Så bør du nok overveje at melde dig til temadag under overskriften ”Livsglæde på trods af kroniske smerter” lørdag 11. maj på Aalborg Universitetshospital. Der er stadig enkelte pladser tilbage. Det er en række patientforeninger og Tværfagligt Smertecenter, der har taget initiativ til dagen.

–  Vi ser mange voldsomt medtagne patienter, der ikke føler sig forstået af omverdenen. Det er ganske enkelt nødvendigt at få udbredt viden om, hvordan kroniske smerter adskiller sig fra akutte, og hvori den gode hjælp består, fortæller Dorte Elise Møller Holdgaard, funktionsleder ved Tværfagligt Smertecenter på Aalborg Universitetshospital.

Derfor har temadagen netop også fokus på, hvordan man kan få en god dag ud af en dag, hvor man i udgangspunktet har det dårligt.

– Patientgruppen her bliver aldrig helt raske eller smertefri, men der kan gives hjælp til en accept af tilstanden, som på den baggrund kan danne et afsæt for en mere tålelig tilværelse, forklarer Dorte Elise Møller Holdgaard.

Workshops og foredrag

Temadagen er en blanding af oplæg og workshops, hvor en lang række emner bliver behandlet. Hovedpine, seksualitet, arbejdslivet som smertepatient, at være pårørende, kost og træning, mindfuldness, medi-yoga og hvordan man rejser med kroniske smerter er nogle af de emner, man kan vælge at fordybe sig i.

Dagen slutter med et oplæg fra Søren Holmgren, der er blevet blind i en ung alder. Han vil fortælle om, hvordan han via forskellige mestringsstrategier har formået at skabe sig et godt liv på trods af sit handicap.

Derudover vil der være en række stande fra patientforeninger m.m. i auditoriets forhal.

Yderligere informationer

Hvor og hvornår:

Temadagen afholdes lørdag 11. maj kl. 10-15 i på Aalborg Universitetshospital, Sygehus Syd, Medicinerhusets Auditorie, 2. sal.

Det er gratis at deltage i temadagen, men tilmelding er nødvendig pga. let forplejning. Tilmelding foregår via dette link. Er alle pladser fyldt op, kommer man på venteliste.

Følgende patientforeninger er medarrangører:

Foreningen af Kroniske Smertepatienter
Diabetesforeningen
Gigtforeningen
Ulykkesforeningen
Scleroseforeningen
Hjerneskadeforeningen
Hovedpineforeningen
Osteoporoseforeningen
Bækkensmerter.dk

Patient til Patient