Få en akuttid ved tandlægen

Har du tandpine? Det er en frygtelig ting at opleve, og mange beskriver det som en af de værste ting, de har oplevet. Det handler om at få behandlet det så hurtigt som muligt, så det ikke bliver noget, der udvikler sig yderligere.

Tandpine kan skyldes mange forskellige ting. Nogle gange er der tale om en mindre ting, der kan behandles relativt let, mens det desværre i andre tilfælde kræver, at man går lidt mere drastisk til værks.

-- annonce ---

En lokal tandlæge er en god idé

Uanset hvad er det vigtigt, at du får det tjekket og med en akut tandlæge i Hillerød kan du forhåbentlig hurtigt komme forbi. Det er en god idé at vælge en tandlæge, der ligger lokalt, så du ikke skal medregne transporttid og alverdens andre ting, når I skal forsøge at finde en tid, der passer dig godt. Det er altid en god idé at planlægge generelle tandlægebesøg, så der ikke bliver behov for akuttider, men når først behovet er opstået, er det rart at vide, at der vil blive taget hånd om det.

Akutte ting kan dække over mange ting. En ting er den klassiske tandpine, men det kan også handle om, at du måske er kommet til at knække en tand – det kan desværre ske i forskellige situationer. Hvis ikke tanden irriterer dig, kan du bestille en almindelig tid til slibning, men hvis den er skarp, er det nødvendigt at få kigget på den ret hurtigt, så den ikke laver skader i din mund.

Behandl på smerten

Hvis du har akut opstået tandpine, og du er nødt til at vente på en tandlægetid, kan det være stort set umuligt at holde dagen ud. Derfor er det da også anbefalet på hjemmesiden, at du forsøger at smertedække med smertestillende håndkøbsmedicin, så du ikke er i mere smerte en højst nødvendigt. Tandpine kan også gøre, at du får fornemmelsen af, at musklerne i ansigt og ned i nakken kan spænde op, eller du kan opleve hovedpine. Det er som sådan ikke farligt, men det er enormt ubehageligt.

Hvis man ikke har prøvet at have tandpine før, er første gang måske ligefrem lidt skræmmende, fordi man ikke ordentligt kender til det. Hvis det er noget, du oplever ofte, kan det måske vidne om, at din tandhygiejne ikke er helt optimal. Her kan det være en god idé at følge tandlægens gode råd, så du minimerer risikoen for tandskader og tandpine.