Få det flotte smil tilbage med plastfyldninger

Arkivbillede


Der er mange måder at sørge for et flot smil, når du får huller i tænderne. Tidligere brugte tandlægen sølv til at fylde huller i tænderne. Der er dog flere ulemper ved sølvfyldninger, blandt andet at amalgam i sølvfyldninger har en tendens til at udvide sig og trække sig sammen i takt med mundens skiftende temperaturer, og kan skade tænderne.

I dag findes der i stedet en anden løsning, der foretrækkes over sølv: plastfyldninger. Fordelene ved disse fyldninger er blandt andet, at plasten fæstnes til tandens indersider, hvilket giver et både slidstærkt og holdbart resultat, der ikke skader tænderne som sølv – og som samtidig kan være næsten umuligt at se. Desuden har plastfyldninger en limende effekt, så det ikke er nødvendigt at bore særligt meget tand væk, hvilket kun er en fordel for dine tænders sundhed i fremtiden.

-- annonce ---

Tag til tandlæge i Risskov

Har du huller i tænderne, er det vigtigt, at du hurtigst muligt finder en tandlæge, der kan hjælpe dig. Find en god, lokal tandlæge – f.eks. Lindbergtand.dk i Risskov, der sagtens kan hjælpe med en plastfyldning, kosmetiske tandretninger og meget mere, der kan give dig dit flotte smil tilbage.

Når du passer på dine tænder, passer du også på dig selv. Problemer med tænder og/eller tandkødet kan nemlig have konsekvenser for dit helbred – og dit humør, hvis dine problemer går ud over dit smil. Derfor er det en god idé at gå til tandlægen og få fikset det, der er galt, inden det bliver for omfattende og går ud over dig og dit helbred.

Hvad kan tandlægen hjælpe dig med?

En professionel tandlæge kan hjælpe dig med både store og små indgreb. Jo større og mere omfattende en behandling er, jo mere må du forvente, at den koster. De små og knap så dyre løsninger inden for helbredsmæssige tandbehandlinger omfatter bl.a. plastfyldninger og fjernelse af visdomstænder og andre tænder.

De større behandlinger kan eksempelvis være tandretning med usynlige skinner, som tager lang tid og nemt kan koste omkring 40.000 kroner. Andre behandlinger omfatter tandimplantater, som også er i den dyre ende, men behandlinger såsom disse, der er af kosmetisk art, medvirker til at give dig et flot smil, som vil være pengene værd.

Så hvis du har huller i tænderne, skæve tænder eller måske tænder, der skal fjernes eller rettes, er der masser af hjælp at hente hos din tandlæge. Du kan oftest se de typer af behandlinger, som den enkelte tandlæge tilbyder, ved at kigge på deres hjemmeside, og du kan også altid ringe og bestille tid til en konsultation.

Hold tænderne sunde og fine med korrekt mundhygiejne

Selvom det at gå til tandlægen måske ikke er din yndlingsbeskæftigelse, er det vigtigt at gøre jævnligt. Du kan dog gøre besøget bedre – og sjældnere – ved at holde en god mundhygiejne, så du ikke får problemer, der skal løses hos tandlægen.

Du bør altid børste tænder to gange om dagen i stedet for bare at gøre det lige før sengetid. Desuden bør du bruge tandtråd hver dag – eller i hvert fald bare så ofte, du husker det. Lidt har også ret. Tandtråden tager det, din børste ikke kan nå, og er med til at reducere dannelsen af bakterier osv. i munden, som kan give skader i tænder og tandkød.

Gå til tandlægen et par gange eller en gang om året

Som nævnt er det vigtigt jævnligt at gå til tandlæge. Der er grænser for, hvor meget du kan gøre og blive opmærksom på, hvad gælder dine tænder og tandkøds tilstand. Af og til er det nødvendigt at få en professionel til at tjekke, om alt i munden er, som det skal være.

Det afhænger helt af dig og din mund, hvor ofte du skal gå til tandlæge. Mange behøver kun komme en gang om året til et almindeligt tandeftersyn, mens andre skal komme to gange om året og også få en tandrensning. Det er noget, din tandlæge vurderer efter et tandeftersyn.