Et brag af et succesfuldt computer-arrangement i eSport:Nord: DGI Huset i Aabybro gæstede over 200 gamere i weekenden 8.-10. april

DGI Huset i Aabybro husede over 200 gamere til arrangementet d. 8.-10. april. Foto: Privat

For første gang lagde DGI Huset i Aabybro halgulv og lokaler til det store LAN-party for computerspillere, da eSport:NORD under Pandrup Firma & Familieidræt i weekenden 8.-10. april afholdt Nordjysk LAN #4.

Over 200 gamere fra hele Nordjylland – inklusive en god del af unge spillere fra Jammerbugt-området – havde valgt at tilbringe en hel weekend med gængse esports-turneringer som eksempelvis CS:GO som det alt-overskyggende spil med en løbende turnering både fredag og lørdag.
Første præmien på kr. 5.000,- skænket af Sparekassen Danmark gik til elite-esportsholdet fra Fjerritslev Gymnasium, der slog et heroisk kæmpende hold fra Biersted i finalen, som gik med anden præmien på kr. 2.500,-

-- annonce ---
Fem-mandsholdet fra Biersted, der løb med 2. pladsen i hovedturneringen CS:GO. Længst til højre ses afdelingsleder ved Sparekassen Danmarks afdeling i Pandrup Lars Stidstrup. Foto: Privat

Der blev også dystet og uddelt præmier og pokaler i FIFA22, Tekken, Rocket League, Minecraft, Fortnite, Beat Saber og andre velkendte titler fra computerspilsuniverset.

I alt blev der uddelt gevinster for mere end 120.000 kr. i løbet af weekenden. Halvdelen af disse præmier havde alle deltagere mulighed for at vinde via et bordlotto-system, som udtrækkes på den enkelte gamers placering i hallen. På den måde blev gevinster for godt 60.000 kr. uddelt blandt alle deltagende gamere. Hovedgevinsten i bordlotto på over 5.000 kr, som var skænket af Højbogård Biler i Aabybro, gik til en lokal gamer, som kan glæde sig over en helt ny computerskærm, tastatur og headset.

Arrangørerne glæder sig over lige i underkanten af 10 kvindelige deltagere – blandt andet en koncentreret Benedikte Bundgaard fra Kaas, som vandt en flot andenpræmie i Minecraft byggeturnering. Foto: Privat

”Der har aldrig tidligere været så mange turneringer og konkurrencer i løbet af weekendens Nordjysk LAN- arrangement, men deltagerne var super-ihærdige med at deltage i ALLE vore planlagte og spontane aktiviteter” udtaler event-leder Martin Højen Grøn fra Pandrup ”– både de mere seriøse og ligeså i de fornøjelige og mere spøjse af slagsen som eksempelvis Cocio Crash, Kagearm, Pantyhose bowling, musemåttekast og lignende”.

Der var også andre sjove konkurrencer end gaming – her afholdes konkurrencen ”Kagearm”, hvor det gælder om at holde armen udstrakt i længst tid. Vinderen står længst til venstre. Foto: Privat

Ja, selvom der blev gamet uafbrudt – også igennem nattetimerne, var det lige før, at tiden fra fredag aften, hvor vi bød velkommen, til afslutningen søndag middag næsten var FOR kort tid, for der var en kontinuerlig tilstrømning til alt hvad vi bød på af underholdning for deltagerne.

Det gælder også de to helt nye tiltag med virtual reality og e-racing, som var en del af Nordjysk LAN konceptet for første gang. Disse to aktivitetspunkter stod ikke stille udover nogle ganske få timer midt på natten. Men derudover blev der kørt ræs fra meget tidlig morgen til et godt stykke ud på natten.

E-racing-udstyret med to cockpits, som det har været muligt for klubben at investere i via et stort sponsorat fra blandt andet Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo, vil fremover blive placeret i eSport:NORD’s klublokale i Jetsmark Idrætscenter, når klubben forventer at genopstarte de ugentlige klubaftner til oktober. Til den tid indgår de to nye e-racing-cockpits (og virtual reality) i klubbens samlede udbud af aktiviteter.

”Støtten fra Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo er vi overordentlig glad for” udtaler Martin Højen Grøn, som også er klubleder i eSport:NORD. ”Uden denne støtte, hvor andre mindre givere også er med, er helt uundværlig for en elektronik-udstyrs-tung klub som vores”.
Fonden var selv tilstede ved Nordjysk LAN og kunne således officielt overdrage de to e-racing-setups til klubben.

Mogens Frandsen og Lars Enevold Pedersen fra bestyrelsen i Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo, som i weekenden overrakte eSport:NORD to e-racing-setups, som blev brugt flittigt under arrangementet. Foto: Privat

Som det allerede er lykkedes ved de foregående tre LAN-arrangementer, som klubben har været ansvarlig for, forsøger vi at løfte arrangementet en lille smule for hvert år. Selvom det naturligvis KAN blive svært at fortsætte den udvikling på lang sigt, kunne vi i år glæde os over et mere professionelt lys-setup, smidigere afvikling af vores hovedturnering, de nye aktiviteter og ikke mindst den ekstra underholdning for deltagerne, som var en del af årets nordjyske LAN party.

”Vi har allerede sat kryds i kalenderen den 31. marts 2023 – weekenden før påske, hvor vi håber, at landet stadig holdes Coronafrit, så vi og vore mange entusiastiske frivillige, som vi skylder en stor tak, igen kan invitere indenfor til en forrygende spilweekend” fortæller Martin Højen Grøn.

Heldigvis har klubben kun fået yderst positive tilbagemeldinger fra deltagerne fra årets gamer-weekend, så mon ikke vi kan glæde os til en ny stor opbakning om et års tid – og forhåbentlig allerede gense mange af de lokale LAN-deltagere, når vi genåbner esportsklubben til efteråret.