Esports Camp i Biersted skabte fritidsaktiviteter og fællesskab for ASF-elever i påsken

Der blev spillet mange forskellige spil til Esports campen i Biersted, bl.a. CS:GO og Fortnite. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Påskeferien bød på CS GO, Fortnite, Nerf guns, mussemåttekast og en masse andre sjove aktiviteter og lege til Esports Campen i Biersted, som er den første, der blev afholdt i byen. Campen blev til i et samarbejde mellem Biersted IF, ASF-afdelingen på Biersted Skole, DGI Nordjylland og Jammerbugt Kommune. Biersted IF var værtsforening for arrangementet, der blev afviklet i Bierstedhallens esportslokaler.

”Da Jammerbugt Kommunes foreningsudviklingskonsulent kom med idéen om en Esports Camp i påsken, slog vi til med det samme. Vi har lokalerne, vi har ASF-eleverne på den anden side af p-pladsen, og vi vil rigtig gerne have et tættere samarbejde herimellem”, siger foreningsbestyrer for Biersted IF, Henrik L. Skøtt.

Som værtsforening fik Biersted IF også 10.000 kr. til afviklingen af Esports Campen. Midlerne kom fra DGI’s nye tiltag ”friplads idrætsskoler”, der er støttet af Poul Due Jensen Fonden og netop er et tiltag målrettet børn, der står uden for foreningslivet af sociale eller økonomiske årsager.

”I DGI arbejder vi målrettet på at få flest mulige med i fællesskaberne i foreningslivet. Med vores projekt DGI FOKUS arbejder vi på forskellige initiativer for at få børn og unge med særlige behov introduceret til foreningslivet. Esports Campen er et godt eksempel på dette, og derfor var det muligt at skaffe midlerne til dette arrangement”, siger Mads Pedersen, Idrætskonsulent i DGI Nordjylland

Esports Campen blev samtidig startskuddet for et fast foreningstilbud til Esportsinteresserede unge i Biersted og omegn.

Der var godt humør til Esports campen i Biersted. Foto: Privat

”Vi har haft nogle fede dage med Esport i Bierstedhallen. Ungerne er begejstrede og klar på at prøve kræfter med endnu mere i den kommende tid, hvor Biersted IF har oprettet et fast foreningstilbud med Esport hver mandag for vores målgruppe, som samtidig er et tilbud for alle børn og unge i lokalområdet”, siger ASF lærer Troels Rytter, Biersted Skole.

Biersted Esport træner hver mandag kl. 18:00 – 19:00. Er man nysgerrig efter mere information, kan man kontakte formand Henrik L. Skøtt på tlf.: 60 60 70 02