Er vi glade og tilfredse i Tranum??

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email


AF Fillip Bisgaard Christensen

Er vi glade og tilfredse i Tranum??
Det var spørgsmålet, fra nogle af vores kommunalbestyrelsesmedlemmer, for nogle uger siden.

Altid, det er summen af at bo så smukt og dejligt, som vi gør. Men der er altid plads til et bredere smil på læben og skår i glæden er der jo, vores skoleafdeling er presset. Heldigvis valgte kommunalbestyrelsen at holde hånden over vores skoleafdeling, mange tak for det. Men forløbet var en hård omgang, 8 ugers høring slider på et lille samfund. Specielt hårdt for, eleverne og deres forældre, de ansatte har også haft deres bekymringer. Så nu er der sat punktum, i de næste 4 år.


Det kan vi jo kun glæde os over, men er vi tilfredse? Langt fra! Hvordan kan en lille by som Tranum udvikles, de lokale gør deres og mere til. Men der er ting der ikke helt stemmer f.eks. er der ikke en ledig grund i selve Tranum?

Vi har så vores smertensbarn, Ejstruphøj, hvor der ligger 70 grunde, ubebygget. Men pga. flere ting er det ikke, det nye tilflyttere søger. Ejeren vil heller ikke reklamere for dem, det blokere for udviklingen. Da der ikke kan udstykkes nye grunde, inden de 70 er bebygget.

Den her problemstilling er vel beskrevet, i vores LUP (Lokal udviklingsplan) har det været med som punkt i mindst 6 år. Det kan undre at, ikke en politiker eller ansat i forvaltningen, har bemærket at der er bygget 5-6 nye huse i Tranum, plus 2 dobbelthuse bygget af en lokal entreprenør.

Samtidig med at der ligger 70 grunde øde hen, det må jo være en fælles opgave at få fremgang og udvikling i vores små samfund. Ovenikøbet ejer et boligselskab jord, noget som ikke burde være muligt.

Et andet boligselskab har venteliste, så igen benspænd og ting en vågen kommune, som vil udvikling i de små samfund, skulle have øje for. De her problemer/udfordringer burde i mine øjne være en kommunal opgave, at have opmærksomhed og overblik over.

De her problemer/benspænd kommer først på dagsordenen, da en lokal ildsjæl sætter lys på det, ved at levere en utrættelig og helt utroligt vedholdende indsats. Og når skolen er sat til lukning.

Nu er skolen så fredet i 4 år, hvad der så fik kommunalbestyrelsen til at frede os, kan der jo kun gisnes om. Men den store hjælp, ekstra indsats/midler, ser ikke ud til at komme. Andet end nogle møder og et håb om en hurtig sagsbehandling af lokalplaner.

Nu må vi se, om tiden er vores ven eller fjende. Der er tegn på opbremsning i økonomien, inflation og generel usikkerhed i verden. Ikke noget der fremmer nybyggeri i et udkantsområde. Derfor kunne det have hjulpet, hvis der kom nogle klare ideer/visioner, hvad vil kommunalbestyrelsen med Tranum.

Det tror jeg mange af vores lokalområder kunne ønske sig, umiddelbart er en LUP (lokaludviklingsplan) ikke meget værd, når der i mindst 6 år påpeges et problem for udviklingen, som ikke tages mere seriøst. Kun den tidligere TMU(teknik og miljøudvalg) formand, gav nogle ideer vi kunne bruge.

Dette skriver jeg ikke for at Tranum skal have særbehandling, men i min verden skal vi hjælpe de steder hvor der er udfordringer, der hvor det ikke helt går som det skal.

I fællesskab kommune og lokale, til gavn for hele kommunen, vi skal huske at kigge over skulderen og se om alle er med. En ide kunne være at der blev sat ind før skolen/undervisningsstedet, bliver sendt i høring, med forslag om lukning. Det er ikke med til at udvikle og trække tilflyttere til. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn