Er der lavet fejl i stemmeoptællingen?

Johnny Solberg
Johnny Solberg

Af Johnny Solberg – Det konservative folkeparti Jammerbugt

Er der lavet fejl i stemmeoptællingen?

-- annonce ---

Et godt spørgsmål, der nok kræver en lille forklaring, for KV21 er jo overstået og vælgerne har talt. Men P4 Nordjylland kunne i morges fortælle historien om mulige optællingsfejl ved valget i Jammerbugten. Vi skal have tillid til optællingen, men det vælgerne ikke er opmærksomme på er, at der faktisk kan være sket flere fejl under stemmeoptællingerne.

F.eks. dukkede der pludselige 133 ekstra stemmer op til Lokallisten efter stemmeoptællingen var overstået. Disse magiske stemmer havde forvildet sig over til SF under optællingen. Dagen efter valget om eftermiddagen kunne der “pludselig” læses, at Lokallisten havde fået 1149 stemmer og ikke de 1009, som havde fremgået på KMD’s hjemmeside siden midnat på valgnatten. Hvornår mon den fejl blev opdaget?

Ok, fejl kan ske – for vi er kun mennesker. Men kan nogen garantere, at der ikke er sket flere fejl? Kan nogen garantere, at der ikke ligger 50 gemte stemmer hos f.eks. Venstre, der i virkeligheden tilhører Socialdemokratiet? Det er måske en lidt spydig sammenligning, men ikke desto mindre er den sand.

Der var flere personlige stemmer, der flyttede sig under fintællingen. Om end antallet var småt, kan vi nu konstatere at det kan få betydning for den enkelte kandidats deltagelse i kommunalbestyrelsen de næste 4 år. Der er nu blevet indkaldt til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde på torsdag, på baggrund af 2 klager omkring stemmeoptællingen. Her skal politikerne beslutte om ønsket om en ny omtælling skal efterkommes. Hvis man nærlæser dagsordenen for det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde, kunne man forledes til at tro at en ny optælling ikke er det, man ønsker at bruge tiden på. Om det skyldes politisk modvilje eller et skjult ønske om at kunne gennemføre konstitueringen hurtigst muligt, er usagt.

Men faktum er, at skal vi kunne have tiltro til optællingerne, bør der gennemføres en sidste optælling af ALLE stemmesedlerne. Fejlene skal elimineres og skulle denne sidste omtælling være identisk med den foregående, kan vi stille konstatere at vi fortsat kan have tillid til valgsystemet.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn