En rekreativ sø, ny bykunst og gode rammer til spejderne

Planetstien i Fjerritslev starter ved solen, som er sat op ved kirken. Over årene er den blevet knap så strålende, men nu får den lagt et nyt lag bladguld på. Foto: Jette Grønhøj Haugaard.
Print Friendly, PDF & Email

En rekreativ sø, ny bykunst og gode rammer til spejderne

En række lokale projekter i Jammerbugt Kommune fik torsdag et skub i ryggen, da kultur- fritids- og landdistriktspuljens midler med kommunalbestyrelsens godkendelse blev delt ud.

I årets første uddeling af midler fra Jammerbugt Kommunes kultur-, fritids- og landdistriktspulje var der blandt andet støtte til projektet ”Bynær biodiversitet – fra brak mark til naturområde” ved Skovgaard. Projektet går på etableringen af en sø tæt på byen i den nordvestlige ende. Skovsgaard Borgerforening, som er ansøger, har med anden støtte købt marken og ønsker nu at anlægge en sø med borde-bænkesæt ved bredden som et rekreativt område for byens borgere. Søen bliver desuden en udvidelse af biodiversitetsprojektet på Markedspladsen i Skovsgaard, hvor der de seneste år er blevet etableret en shelterplads med fokus på vild natur. Borgerforeningen har udarbejdet en plejeplan for det nye område, der involverer lokale frivillige, som vil stå for vedligehold og pleje af området. Projektet koster i alt 153.445 kr. og borgerforeningen fik 40.000 kr. i støtte.

Nyt guld til solen i Fjerritslev

Et andet projekt, som får del i kultur- fritids- og landdistriktspuljen er Planetstien ved Fjerritslev, som starter med solen på kirkens parkeringsplads og fortsætter med planeter ud ad Brøndumvej, Kollerup Klitvej og slutter ved Kollerup Strand. Stien trænger nemlig efterhånden til en kærlig hånd. Projektet går på at forny stien ved blandt andet at give den efterhånden noget matte sol et nyt lag bladguld og forny alle skiltene, som er i dårlig forfatning.I følge planen lægges bladguldet på af en frivillig lokal håndværker og eleverne fra Fjerritslev Gymnasium får opgaven med at opfriske beskrivelserne ved hver enkelt planet, tilknytte en QR-kode og oversætte beskrivelserne til tysk og engelsk. Den samlede fornyelse koster 70.000, og fik 30.000 med i støtte fra kultur-, fritids- og landdistriktspuljen.

Dråbekunst i Saltum

I Saltum ønsker sig man et kunstværk ved den nordlige byport. Kunstværket, en dråbe i granit opført på natursten, er designet af Signatura Architects fra Brønderslev og udføres af Stenhugger Karl Batsberg-Nielsen. Dråben skal omgives af en sti med beplantning og belysning, en drikkevandsfontæne og en oplysningstavle der fortæller om kunstværket og om byen. Det kommende kunstværk fik 30.000 kr. ud af i alt 300.000 kr., som der samlet set budgetteres, med i støtte.

Tørvejr til spejdersamlinger i Tranum

Hvis vejret er mildt men vådt, er det dejligt at kunne sidde i tørvejr. Det mener KFUM spejderne i Tranum, som tæller 75 medlemmer. Derfor har de søgt om støtte til et overdækket område på cirka 100 kvadratmeter foran spejderhytten, hvor man kan samles før og efter møderne. I området ved hytten findes allerede en bålhytte, klatrepæl og tårn, stor svævebane og andre friluftsfaciliteter, som giver mulighed for gode spejderaktiviteter. Projektet koster 100.000 og blev bevilget 40.000 kr.

Tre gange om året kan der søges midler i kultur- fritids- og landdistriktspuljen, som i 2023 sammenlagt rummer 1.297.000 kr. Læs mere om betingelser og frister på www.jammerbugt.dk  

Læs mere om de støttede projekter i referatet fra kommunalbestyrelsesmødet d.23. marts på www.jammerbugt.dk

LÆS OGSÅ: Saltum IF nomineret til Årets Nordjyske Forening