Elektrikerne ønsker kortere arbejdstid og højere pensionsbidrag

Screenshot af artikel

Arbejdstid, fleksibilitet, social dumping samt pensions- og seniorforhold er i centrum for mange elektrikeres ønsker til OK23.

Der er fuld fart på i el-branchen, og der er mangel på arbejdskraft. Men står det til mange af elektrikerne, skal der indføres en fire dages arbejdsuge, og den skal være på mindre end 37 timer …

-- annonce ---

Man skal også selv i højere grad kunne tilrettelægge sin arbejdstid – i løbet af dagen, ugen og året. I øvrigt skal arbejdsgivernes bidrag til pensionen hæves, og det samme skal mindsteløn, tillæg og lønnen generelt, og social dumping skal bremses.

Det er fagbladet Elektrikeren, der i den nye udgave fortæller om resultaterne af en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse, som Dansk El-Forbund (DEF) har gennemført blandt medlemmerne. Spørgsmålene handlede dels om ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger i 2023, dels om ønsker og forventninger til arbejdslivet mere generelt.

Diskussionen om krav til OK23 har desuden været rejst på arbejdspladser og i lokale DEF-afdelinger, og medlemmerne har også haft mulighed for at bidrage på en særlig OK23-hjemmeside. Undersøgelsen og de øvrige tilkendegivelser indgår i det arbejde, som forbundets forhandlingsudvalg starter her i august. Processen vil ende med en indstilling til DEF’s hovedbestyrelse, som udtager de endelige hovedkrav til OK23.

Forbundssekretær Christian Rosenkvist Elgaard, der har været politisk ’tovholder’ for undersøgelsen, siger:

– Generelt er svarene ikke overraskende. Men vi har fået bekræftet meget, vi vidste, og vi har fået mange flere nuancer med i billedet. Det styrker argumentationen, når vi skal forhandle med arbejdsgiverne, og det er helt bogstaveligt guld værd.

Der er flere detaljer fra undersøgelsen i artiklen på side 6 i fagbladet Elektrikeren.