Effektivt vægttab? Prøv hiit træning

Arkivbillede

De fleste mennesker kender til at have lidt ekstra på sidebene. Det er der ikke nødvendigvis noget skidt ved, men hvis de ekstra kilo bliver for mange, kan det skabe problemer for både din selvtillid, din daglige sundhed og dit velvære. 

Derfor er der naturligvis god logik i at forsøge at smide de ekstra kilo. Men hvis du nogensinde har prøvet at tabe dig før, ved du sikkert, at det er en lang og hård proces. Derfor handler det om at finde en træningsform, der er så effektiv som muligt, så du ikke mister modet undervejs. 

-- annonce ---

Til det formål er et hiit træningsprogram helt perfekt. Hvad er hiit træning? Det kan du få svar på ved at læse med herunder. 

Hvad er hiit? 

Hiit er en forkortelse for højintensitets intervaltræning. Derfor består en hiit træningsprogram af træningspas på mellem 12 og 30 minutter, hvor det er den høje intensitet, som sørger for et effektivt vægttab. 

Du giver den således maksimalt gas i de korte intervaller, hvilket i sidste ende vil give dig bedre resultater end et langsommere program, der tager 1 eller 2 timer at komme igennem. 

Når intervallerne holdes så korte, betyder det nemlig, at du kan give dig selv 100 % i den korte periode, som et hiit træningspas varer. Træner du derimod i længere tid, vil din maksimale ydelse falde, og du vil derfor ikke få de samme resultater med din træning, som du gør i de første 12-30 minutter. 

Når et hiit interval er overstået, vil du få en mulighed for at hvile kroppen, så du er klar til at gentage samme høje præstationer igen. Derfor vil din krop altid yde det maksimale i stedet for at gå ned i tempo, og derfor er hiit træning så effektivt, når det kommer til både vægttab, konditionstræning og styrketræning.