Døjer du med uønsket hårtab?

Arkivbillede


Det er helt almindeligt at opleve hårtab. Nogle oplever det allerede i en tidlig alder, mens andre først rammes af det senere i livet. Men ikke desto mindre er det noget, der kan være meget generende, hvis hårtabet er uønsket. 

Men hvad kan du gøre, hvis du døjer med hårtab?

-- annonce ---

Find årsagen til dit hårtab 

Der kan være mange årsager til et eventuelt hårtab. Derfor er det heller ikke altid nemt at sige, hvad et hårtab skyldes. Det er dog en hjælp at vide, hvorfor du mister håret. Det kan gøre det nemmere at finde en korrekt måde at behandle eller håndtere det på.

Hårtab kan forekomme bl.a. pga. genetisk arvelighed, hormonelle faktorer, ernæringsproblemer eller psykologiske årsager. 

Selvom det alt sammen kan føre til hårtab, så er der stor forskel på, hvordan du bør håndtere det, alt afhængig hvilken årsag der ligger til grund for dit hårtab. 

Hvis du er i tvivl om, hvorfor du mister dit hår, så er det en god idé at opsøge din læge. Din læge kan eventuelt hjælpe dig med at spore dig ind på, hvorfor dit problem er opstået. 

Overvej en hårtransplantation 

Det er f.eks. en mulighed at få en hårtransplantation, hvis dit hårtab generer dig. Det er dog kun i nogle tilfælde, det er en god løsning. Det er særligt, hvis dit hårtab skyldes genetisk arvelighed. Der findes nemlig ikke nogen anden kur eller behandling, lige så snart det er arveligt. Derfor kan du ved hårtab grundet genetisk arvelighed sagtens overveje en hårtransplantation. 

Det samme gælder dog ikke, hvis dit hårtab er forårsaget af enten hormonelle faktorer, ernæringsproblemer eller psykologiske årsager. Det kræver nemlig en anden form for behandling. Men hvis dit hårtab kommer af genetisk arvelighed, så er hårtransplantation en optimal løsning, hvis du ønsker dit hår tilbage. 

Det er en populær løsning, fordi det giver et naturligt og permanent resultat. Derfor skal du ikke være nervøs for at miste dit hår igen. 

Der findes forskellige metoder inden for hårtransplantation, men hvis du overvejer det som en mulighed, så kan det være en god idé at tage en snak med en behandler. På den måde kan du nemlig få svar på nogle af dine spørgsmål og bekymringer. 

Det er helt sikkert værd at overveje, hvis dit hårtab er noget, der generer dig til daglig, gør dig usikker eller på anden måde hindrer dig i at være glad for dig selv.